Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elektroniikka ja sähkötekniikka

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 + 3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Espoo
Kandi- ja maisteriohjelmat

Elektroniikka ja sähkötekniikka

Suoritettuaan tekniikan kandidaatintutkinnon elektroniikka ja sähkötekniikka pääaineenaan opiskelija tuntee perusteet elektroniikan ja sähkötekniikan alalta. Hän ymmärtää alaan liittyviä perusteorioita ja -käsitteitä ja kykenee tarttumaan teknisten järjestelmien kehittämisessä tai suunnittelussa eteen tuleviin avoimiin ongelmiin, joihin ei ole valmista ratkaisua. Opiskelija pystyy myös tunnistamaan tekniikan, suunnittelun ja oman työnsä vaikutuksia ihmisiin, talouteen, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Valmistuvalla on myös hyvät valmiudet kehittää osaamistaan niin, että hän kykenee myöhemmin toimimaan alalla myös vaativissa tutkimus- ja suunnittelutehtävissä. Ohjelma antaa hyvän pohjan jatkaa moniin Aalto-yliopiston tekniikan koulujen tarjoamiin maisteriohjelmiin.

Opintojen sisältö

Elektroniikan ja sähkötekniikan opinnot rakentuvat muun muassa luennoista, laskuharjoituksista, laboratoriotöistä sekä itsenäisistä sekä ryhmissä tehtävistä erilaisista työelämään valmistavista suunnitteluprojekteista. Otaniemessä pääset kokeilemaan taitojasi sekä luovuuttasi esimerkiksi palkitulla sähköpajakurssilla, jonka aikana opiskelijat pääsevät testaamaan teorian merkitystä käytännössä rakentamalla ryhmissä erilaisia elektronisia laitteita. Opintojesi edistyessä voit osallistua jopa satelliittien rakentamiseen! Opintojen aikana opitaan myös erilaisia työelämässä tarvittavia taitoja, kuten vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, ongelmanratkaisu- ja päättelytaitoja sekä projektinhallintaa.

Uramahdollisuudet

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneelle diplomi-insinöörille on tarjolla laaja kirjo erilaisia työtehtäviä. Voit työskennellä monipuolisissa ja vaihtelevissa tehtävissä yhtä hyvin suurissa organisaatioissa kuin pienemmissä tutkimuslaitoksissa tai startup-yrityksissä. Työtehtäväsi voivat olla esimerkiksi tutkimusta ja tuotekehitystä, teknistä myyntiä tai johtamista. Tutkinto antaa hyvät mahdollisuudet hakeutua omia vahvuuksiasi vastaaviin tehtäviin. Onko haaveissasi kansainvälinen ura yritysmaailmassa, näetkö itsesi tutkimuksen uranuurtajana vai haluatko käyttää sosiaalisia taitojasi auttaaksesi tiimiäsi saavuttamaan projektin tavoitteet? Tarkemman kuvan uramahdollisuuksista saat tutustumalla esimerkiksi Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamiin maisteriohjelmiin Electronics and Nanotechnology sekä Automation and Electrical Engineering, joihin tästä ohjelmasta on suora pääsy ilman täydentäviä opintoja.

Tutkinto / todistus

  • Tekniikan kandidaatti
  • Diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Arvioinnit
Arvioinnit
Elektroniikka ja sähkötekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit