Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elokuvaleikkaus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Espoo
Kandi- ja maisteriohjelmat

Elokuvaleikkaus

Elokuvaleikkauksen suuntautumisvaihdossa opiskelevista koulutetaan jälkituotannon toteuttamiseen ja suunnitteluun kykeneviä ammattilaisia ja ajattelijoita, jotka erikoistuvat elokuvallisen kerronnan ja kuvallisten kokonaisuuksien hallintaan. Opiskelussa perehdytään oman alueen esteettiseen traditioon ja uusimman tekniikan suomiin mahdollisuuksiin. Opitun teorian siirtäminen käytännön harjoitteisiin ja omiin kokemuksiin perustuva ajattelun tuottaminen ovat opetuksen taustalla.

Elokuvaleikkauksen opinnot

Opiskelija perehtyy oman alansa perinteeseen ja nykysuuntauksiin. Kandidaattiopintojen aikana opiskelijalle muodostuu hyvä käsitys elokuvahistoriasta sekä eri lajityyppien ilmaisukeinoista. Tutkimuksellista ajattelua opiskellaan erityisesti perusteellisten elokuva-analyysien avulla. Hyvä kuvanlukutaito, rytmitaju ja rakenteiden hahmottamiskyky luovat rohkeutta tuottaa uusia ratkaisuja leikkausprosesseissa. Koulutus koostuu elokuvan rakenteiden opinnoista, elokuvaleikkauksen perusteoriasta, elokuvaleikkauksen välineistön hallinnasta ja elokuva-analyyseistä. Harjoitustuotannoissa opiskellaan leikkaajan ammattia käytännössä fiktiivisellä, dokumentaarisella ja animaatioelokuvan alalla.

Opiskelijaa kannustetaan suorittamaan osa opinnoista kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa tai työharjoittelussa. Tutkintorakenteeseen festivaalikäynti Tampereen kansainvälisille elokuvajuhlille, elokuvakoulun järjestämät Illumination-festivaalit sekä Euroopan merkittävimmät dokumentaarisen elokuvan festivaalit ja Amsterdamin IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam).

Taiteen kandidaatti työelämässä

Opintojen taivoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet hallita lyhyen elokuvan luova leikkausprosessi fiktiivisen ja dokumentaarisen elokuvan alueella. Katsojan kokemusten syntymekanismien ymmärtäminen edellyttää omintakeista ja itsenäistä ajattelua. Työnimikkeitä elokuvaleikkauksen pääaineesta valmistuneille voivat olla esimerkiksi elokuvaleikkaaja, leikkausassistentti, pääleikkaaja fiktiivisissä, dokumentaarisissa ja animaatioelokuvissa, mainos- ja tilauselokuvan leikkaaja ja musiikkivideoiden leikkaaja.Valmistuneet voivat työskennellä tuotanto- ja tv-yhtiöissä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Hakeminen

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti 

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Arvioinnit
Arvioinnit
Elokuvaleikkaus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit