Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elokuvaleikkaus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Helsinki
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Elokuvaleikkaus

elokuvaleikkaus

Elokuvaleikkaus

Elokuvaleikkauksen suuntautumisvaihdossa opiskelevista koulutetaan jälkituotannon toteuttamiseen ja suunnitteluun kykeneviä ammattilaisia ja ajattelijoita, jotka erikoistuvat elokuvallisen kerronnan ja kuvallisten kokonaisuuksien hallintaan. Opiskelussa perehdytään oman alueen esteettiseen traditioon ja uusimman tekniikan suomiin mahdollisuuksiin. Opitun teorian siirtäminen käytännön harjoitteisiin ja omiin kokemuksiin perustuva ajattelun tuottaminen ovat opetuksen taustalla.

Elokuvaleikkauksen opinnot 

Opiskelija perehtyy oman alansa perinteeseen ja nykysuuntauksiin. Kandidaattiopintojen aikana opiskelijalle muodostuu hyvä käsitys elokuvahistoriasta sekä eri lajityyppien ilmaisukeinoista. Tutkimuksellista ajattelua opiskellaan erityisesti perusteellisten elokuva-analyysien avulla. Hyvä kuvanlukutaito, rytmitaju ja rakenteiden hahmottamiskyky luovat rohkeutta tuottaa uusia ratkaisuja leikkausprosesseissa. Koulutus koostuu elokuvan rakenteiden opinnoista, elokuvaleikkauksen perusteoriasta, elokuvaleikkauksen välineistön hallinnasta ja elokuva-analyyseistä. Harjoitustuotannoissa opiskellaan leikkaajan ammattia käytännössä fiktiivisellä, dokumentaarisella ja animaatioelokuvan alalla.

Opiskelijaa kannustetaan suorittamaan osa opinnoista kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa tai työharjoittelussa. Tutkintorakenteeseen festivaalikäynti Tampereen kansainvälisille elokuvajuhlille, elokuvakoulun järjestämät Illumination-festivaalit sekä Euroopan merkittävimmät dokumentaarisen elokuvan festivaalit ja Amsterdamin IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam). 

Taiteen kandidaatti työelämässä

Opintojen taivoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet hallita lyhyen elokuvan luova leikkausprosessi fiktiivisen ja dokumentaarisen elokuvan alueella. Katsojan kokemusten syntymekanismien ymmärtäminen edellyttää omintakeista ja itsenäistä ajattelua. Työnimikkeitä elokuvaleikkauksen pääaineesta valmistuneille voivat olla esimerkiksi elokuvaleikkaaja, leikkausassistentti, pääleikkaaja fiktiivisissä, dokumentaarisissa ja animaatioelokuvissa, mainos- ja tilauselokuvan leikkaaja ja musiikkivideoiden leikkaaja.Valmistuneet voivat työskennellä tuotanto- ja tv-yhtiöissä tai itsenäisinä yrittäjinä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elokuvaleikkaus , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti 

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Aalto-yliopisto, Taiteen ja suunnittelun korkeakouluTaiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alusta

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi


Arvioinnit

Elokuvaleikkaus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.