Elokuvaohjaus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Espoo
Kandi- ja maisteriohjelmat

Elokuvaohjaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle taiteelliset ja tuotannolliset valmiudet toimia ohjaajana lyhytelokuvissa ja tv-produktioissa. Elokuvaohjauksen pääaine tukee opiskelijan persoonallisen elokuvallisen näkemyksen ja käsialan kehitystä. Valmistuneet elokuvaohjaajat tuntevat elokuvan osa-alueiden perusteet, hahmottavat elokuva- ja tv-tuotannon kokonaisuuden sekä kykenevät suunnittelemaan ja johtamaan käsikirjoituksen pohjalta tehtävää taiteellista suunnittelua ja toteuttamaan sen persoonallisella elokuvallisella näkemyksellä yhdessä työryhmän kanssa.

Koulutuksessa opiskelevalta edellytetään aloitekykyä, ryhmätyötaitoja, pitkäjänteisyyttä, innovatiivisuutta ja kykyä ohjata näyttelijäntyötä eri elokuvan tyylilajeissa. Keskeistä opetuksessa on havaintolähtöisen idean kehittäminen, dramaturginen ajattelu, tarinanrakentamis- ja kerrontataidot, audiovisuaalinen hahmotus, kommunikaatio- ja yhteistyötaidot, teknisen toteutusprosessin hallinta, yleisen taidehistorian sekä oman alan perinteiden ja nykysuuntauksien tuntemus sekä kyky kriittiseen ja analyyttiseen ajatteluun. Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan persoonallisuutta ja lahjakkuutta elokuvalliseen kieleen ja muotoon.

Elokuvaohjauksen koulutus

Elokuvaohjaajan työhön perehdytään opettelemalla hallitsemaan kohtauksen rakenne ja dramaturgisten käänteiden näkyväksi tekeminen elokuvakerronnallisin ja näyttelijäntyöllisin keinoin. Elokuvaohjaajan ammatissa oleellista on tuntea taiteelliset ilmaisukeinot, elokuvalliset tehokeinot, tuotannolliset käytännöt, tekniset välineet sekä teoreettiset käsitteistöt. Koulutus on käytännönläheistä ja siihen kuuluu yhteisiä opintokokonaisuuksia Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön koulutuksen kanssa sekä kurssi- ja työpajatyöskentelyä ammattinäyttelijöiden kanssa.

Elokuvaohjaajan tulee hallita lyhytelokuvan kokonaissuunnittelun prosessi ennakkosuunnittelusta tuotannon toteutukseen sekä jälkitöiden valvontaan ja ohjaamiseen. Harjoitustuotannossa opiskelijat harjoittelevat elokuvaohjaamisen kokonaisprosessia ja käytäntöjä sekä syventävät ryhmätyötaitoja elokuvatuotannon eri vaiheissa. Osa elokuvaohjauksen opetuksesta keskittyy elokuvafestivaaleille osallistumisien kautta elokuvan kansainväliseen levitykseen. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa tai työharjoittelussa.

Taiteen kandidaatti työelämässä

Elokuva- ja tv-ohjaaja toimii lyhytelokuvan, tv-elokuvan tai tv-sarjan ohjaajana ammattituotannoissa tai voi jatkaa opintojaan ylempään korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Elokuvaohjaajat työllistyvät suurimmaksi osaksi freelancer-työsuhteissa elokuva- ja tv-tuotannoissa.

Hakeminen

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti 

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Arvioinnit
Arvioinnit
Elokuvaohjaus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 18 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit