Kandi- ja maisteriohjelmat

Kemian tekniikka

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kemian tekniikka

Kemia on läsnä kaikkialla elinympäristössämme – hengitysilmasta juomaveteen, kosmetiikasta terveydenhoitotuotteisiin, kännyköistä sähköautojen akkuihin. Kemistit ovat ratkaisujen mahdollistajia ja avainasemassa etenkin uusien materiaalien ja energiaratkaisujen kehittämisessä. Kun vielä huomioidaan, että kemian tekniikkaan linkittyvät metsä-, metalli- ja kemianteollisuus kattavat puolet Suomen tavaraviennistä, voidaan sanoa, että kemian osaamista todellakin tarvitaan – nyt ja tulevaisuudessa.

Kemian tekniikan kandidaatiksi valmistuneilla on:

 • Vahva kemian tekniikan sekä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden perusta. Opiskelijalla on valmiudet myöhempien opintojen myötä syventää osaamistaan ja kehittyä alansa asiantuntijaksi.
 • Kyky soveltaa alansa teoreettista osaamista. Opiskelijoiden ongelmanratkaisutaidot ovat erinomaisella tasolla, etenkin monialaisissa yhteyksissä.
 • Ymmärrys oman alansa merkityksestä kestävyyden näkökulmasta. Koulutuksessa painotetaan luonnonvarojen kestävää käyttöä, uusien energiateknologioiden mahdollisuuksia ja biomateriaalien monipuolista hyödyntämistä.
 • Kyky hankkia, arvioida ja käsitellä kriittisesti tieteellistä ja ammatillista tietoa. Opiskelijalla on valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkittuun tietoon perustuvaan päätöksentekoon.
 • Taito osallistua monipuolisesti ammatilliseen ja tieteelliseen viestintään. Opiskelijat ovat taitavia viestijöitä niin oman ammattiyhteisönsä sisällä kuin myös vuorovaikutuksessa alan ulkopuolisten sidosryhmien kanssa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu