Kandi- ja maisteriohjelmat

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Aalto-yliopisto, paikassa Espoo
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Ihmisten yhteiselämä ei toimi ilman viestintää, josta jatkuvasti suurempi osa on visuaalisessa muodossa. Visuaalista viestintää ovat kuvien lisäksi myös tekstin typografinen muotoilu sekä kaikki tavat, joilla kuva ja teksti yhdistyvät luodakseen merkityksiä ja viestejä. Visuaalisen viestinnän muotoilun opinnoissa sinusta kasvaa näiden alueiden tekijä ja asiantuntija.

Asiantuntemuksesi perustuu graafisen suunnittelun taitoihin, kommunikaation ja erilaisten medioiden ymmärrykseen, tekniseen ja teknologiseen osaamiseen sekä jatkuvaan keskusteluun historian ja nykyhetken suhteesta.

Visuaalinen kulttuuri rakentaa sitä kuvaa, joka meillä ihmisinä ja yhteisöinä itsestämme on. Jotta ymmärryksemme erilaisista todellisuuksista kehittyisi, myös visuaalisen viestinnän muotoilijoiksi tarvitaan monenlaisia ihmisiä. Suunnittelijalle ei siis ole yhtä muottia. Sinulla tulee kuitenkin olla into ja halu ilmaista ajatuksia kuvallisesti ja sanallisesti, visualisoida ilmiöitä, ymmärtää tarinankerrontaa, välittää tietoa sekä vaikuttaa ympäröivään maailmaan.

Visuaalisen viestinnän muotoilun pääaineessa opit hallitsemaan graafisen suunnittelun perustaidot kuten typografian, taiton ja erilaiset visualisoinnit. Niiden lisäksi kehität rohkeuttasi kokeilla ja omaksua uusia tekniikoita ja teknologioita viestinnällisten ideoiden toteutukseen, olivatpa ne analogisia tai digitaalisia. Tutustut visuaalisen viestinnän historiaan ja teoriaan, muotoilun vaikutuksiin sekä kriittisiin keskusteluihin niiden ympärillä.

Visuaalisen viestinnän muotoilun pääaine antaa sinulle hyvän pohjan sekä työskentelyyn suunnittelijana että alan maisteriopintoihin. Pääaineestamme valmistuu itsenäisiä ja ennakkoluulottomia ajattelijoita ja välineensä tuntevia suunnittelijoita. Sellaisena liityt joukkoon aktiivisia toimijoita, jotka muotoilun ja viestinnän keinoin kykenevät esittämään kriittisiä kysymyksiä, kehystämään ongelmia sekä ehdottamaan niihin ratkaisuja.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti ja maisteri

Aalto-yliopisto
Otakaari 1
02150 Espoo

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa voit yhdistellä luovasti ja koota oman näköisen kokonaisuuden taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Aallosta löydät kattavan valikoiman kandidaatti, maisteri- ja tohtoriohjelmia kolmelta eri alalta. Aalto-yliopistossa tiedetään, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille...

Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu