Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Videoesittely

Aalto-yliopisto - miksi taiteiden ala?

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Visuaalisen viestinnän muotoilu, Aalto-yliopisto

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijalla on näkemys muotoilun merkityksestä viestinnässä. Hän osaa luoda graafisia, visuaalisia konsepteja ja arvioida muotoiluprosesseja. Visuaalisen viestinnän muotoilun pääaineesta valmistunut taiteen kandidaatti osaa kohdistaa viestintää vastaanottajan huomioon ottaen, hallitsee suunnittelun ja osaa soveltaa graafista muotoilua eri medioissa.

Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilua pääaineenaan lukenut osaa luoda laadukasta viestintää oman ilmaisunsa pohjalta. Hän hallitsee graafisen suunnittelun tärkeimmät työkalut ja välineet, pystyen soveltamaan niitä eri medioissa.

Opiskelu

Opintoihin sisältyy kursseja muun muassa kirjagrafiikan, julkaisusuunnittelun, kuvituksen, kampanjasuunnittelun, digitaalisen julkaisusuunnittelun ja liikkuvan kuvan alueilta. Suunnittelun vastuullisuus on tärkeä, koko opintojen läpi kantava teema. 

Tutkintoon on mahdollista sisällyttää myös Aalto-yliopiston muiden laitosten ja soveltuvin osin muiden korkeakoulujen tarjoamia opintokokonaisuuksia. Kandidaatinohjelmaan hyväksytyllä on oikeus suorittaa visuaalisen viestinnän muotoilun maisteriohjelma.

Visuaalisen viestinnän muotoilija työelämässä

Opinnot antavat valmiudet toimia visuaalisen viestinnän muotoilun tehtävissä monialaisesti esimerkiksi kustannusgrafiikan ja julkaisusuunnittelun, ulkoasusuunnittelun, kuvituksen, pakkaus- ja tilasuunnittelun, yritysgrafiikan, kirjainmuotoilun ja typografian, verkkoviestinnän ja digitaalisten sovellusten, liikkuvan kuvan, graafisen taiteen ja pelisuunnittelun alueilla.

Tutkinnon suorittaneen tehtävänimikkeitä voivat työelämässä olla esimerkiksi graafikko, AD, graafinen suunnittelija tai sarjakuvataiteilija. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Visuaalisen viestinnän muotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alusta Aalto-yliopisto

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa tiedämme, että maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi tarjoammekin Aallossa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Olemme tuoneet yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja meistä on tullut edelläkävijä avainaloillamme. Kampuksemme on...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi

Arvioinnit

Visuaalisen viestinnän muotoilu ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: