)
Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ingenjör (YH) | informationsteknik | dagstudier

Arcada
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Heltid
Helsinki
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ingenjör (YH) | informationsteknik | dagstudier

Mål

Söker du en framgångsrik karriär med stora möjligheter och utmaningar? Vill du vara med och påverka IT-utvecklingen i Finland samtidigt som du har fria tyglar att själv forma din framtid i yrkeslivet? Vill du kanske skapa en start-up? Som expert inom informationsanalys finns det ingenting som står mellan dig och att förverkliga alla dessa drömmar!

Utbildningen leder till en IT-ingenjörsexamen och fokuserar på att analysera information, samt att utveckla mjukvarutjänster i den digitala världen. Under studierna tränas du i att programmera, visualisera, analysera och hantera de enorma datamängder som existerar i dag. Företag och organisationer har redan insett möjligheterna inom detta område och det råder i dag en stor brist på utbildade programmerare med kunskap i hur analytiska system och mjukvara designas. Som en av dessa utvecklare, med utmärkta kunskaper i att utveckla IT-system, webb- och mobiltjänster, kan du arbeta med allt från att t.ex. effektivera logistikföretag till att bygga sökmotorer eller skapa maskinintelligens som förutspår olika händelser.

Studerar du Informationsteknik på Arcada fokuserar du från dag ett på kompetenser som du har nytta av i arbetslivet. Du kommer att vara bekväm med att använda dig av webb-, mobil- och molnbaserade plattformar vid mjukvaruutveckling. Du arbetar projektbaserat i nära samarbete med näringslivet och offentliga organisationer. Arbetspraktik ingår som en obligatorisk del av utbildningen och ger dig värdefull arbetslivserfarenhet redan under din studietid.

Utbildningens innehåll

Studierna på IT-utbildningen är tvärvetenskapliga med en stark teknisk-logisk förankring. Det som kännetecknar utbildningen är att ämnesstudierna i hög grad är projektbaserade utifrån institutionens erfarenheter inom IT- och analytikforskningen. I grundstudierna ligger fokus på att förstå hur omvärlden fungerar, på kommunikation och social samverkan samt på hur matematik, logik och kreativitet samverkar och driver digitaliseringen vidare. Du lär dig använda matematik för att till en början manipulera grafik och efterhand olika typer av data och information.

IT-branschen influerar idag så gott som alla andra branscher, vilket gör att du som student bör ha en gedigen teoretisk generell kunskap, men framförallt inse hur teorin tillämpas för att göra innovativa lösningar. En erhållen programmeringskompetens i flera olika språk ger dig möjlighet att välja bland olika branscher och olika typer av jobb på basen av dina egna preferenser.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ingenjör (YH), Insinööri (AMK)

Arcada

Arcada 

Yrkeshögskolan Arcada är en flerbranschhögskola, som har sitt campus i Ara­biastranden i Helsingfors. Arcada erbjuder praktisk inriktad och högklassig högskoleutbildning på såväl bachelor- som masternivå och fortbildning på svenska och engelska inom: företagsekonomi, idrot, kultur, media, social- och hälsovård och...


Lue lisää oppilaitoksesta Arcada ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arcada

Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki

Arvioinnit
Arvioinnit
Ingenjör (YH) | informationsteknik | dagstudier ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit