Ammatilliset perustutkinnot

Automekaanikko (monimuoto)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
suomi
Opiskelukieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Automekaanikko (monimuoto)

Axxell järjestää kaksikielisen ajoneuvoalan perustutkintoon tähtäävän koulutuksen sinulle, joka olet kiinnostunut autoalasta tai tarvitset alan lisäkoulutusta! Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2023.

Koulutus järjestetään iltaopetuksena Karjaalla maanantaisin ja torstaisin klo 17.00-21.00 ja soveltuu myös työssäkäyville. Silloin käydään läpi koulutuksen ammatilliset osat.

Autoala toimintaympäristönä on kansainvälinen. Toiminta määräytyy kansainvälisesti yhtenevien ohjeiden sekä asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Laadun merkitys korostuu kaikissa asiakaspalvelutehtävissä. Materiaalin kierrätys ja uudelleenkäyttö edellyttävät puolestaan uusien asioiden oppimista. Ammattitaidollisia tavoitteita ovat moniosaaminen, palvelun laatu ja yhteistyökyky.

Autoalan työtehtävissä on osattava soveltaa monipuolisesti tietoja ja taitoja sekä käyttää uutta tekniikkaa. Työsuoritukset on osattava tehdä tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisuutta edistävästi, työsuojelua edistävin menetelmin ja ympäristöhaittoja välttäen.

Opiskelija suorittaa koko autoalan perustutkinnon tai tutkinnon osia. Koulutuksen ensisijainen tavoite on, että opiskelijat työllistyvät autoalan työtehtäviin. Koulutuksen suorittanut voi työskennellä autoalan erilaisissa työtehtävissä. Työtehtävät voivat olla autojen korjausta, huoltoa tai erilaisia asiakaspalvelutehtäviä autoliikkeissä kuten varaosamyyntiä. Raaseporissa ja Hangossa on lisäksi autoteollisuutta ja autojen maahantuontiin liittyvää autojen lisävarustelua. Autoalan perustutkinto antaa myös näihin töihin hyvät perusedellytykset.

Autoalan perustutkintoon sisältyy seuraavat tutkinnon osat:

  • Auton tai moottoripyörän huoltaminen, 45 osp
  • Auton korjaaminen, 45 osp
  • Moottorin ja voimansiirron huolto ja korjaus, 15 osp
  • Auton lisävarustetyöt, 15 osp
  • Valinnainen tutkinnon osa 15 osp
  • Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa 10 osp

Ensiapu-, työturvallisuus- ja sähkötyöturvallisuuskoulutus (SFS 6002) sisältyvät opintoihin.

Koulutus on kaksikielinen suomi/ruotsi. Jos äidinkielesi on muu kuin koulutuksen kieli, sinun tarvitsee osoittaa koulutuskielen riittävää osaamista, joko .

Koulutuksen laajuus ja kesto määräytyy kunkin opiskelijan kohdalla, henkilökohtaistamisen yhteydessä tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Lähiopinnot (ammatilliset osat) järjestetään kahtena iltana viikossa, maanantasísin ja torstaisin Axxellin tiloissa Karjaalla (Postimestarinkatu). Ammatillisten tutkinnon osien lisäksi yhteiset tutkinnon osat suoritetaan erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Kesä-elokuu opetus tapahtuu etäopiskeluna.

Mahdollisuus oppisopimusopiskeluun - ota yhteys oppisopimustoimistoon klara.roos@axxell.fi, puh. 044 739 7359.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Automekaanikko (monimuoto), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kustannukset

Opetus on ilmaista mutta materiaalikustannuksia ja erilaisia viranomaismaksuja voi olla.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Automekaanikko (monimuoto)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu