Ammatilliset perustutkinnot

Kosmetolog

Axxell, paikassa Parainen
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
tammikuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
tammikuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kosmetolog

Ny kosmetolog-utbildning startar i januari 2024!

Tycker du om att jobba med människor? Är du utåtriktad och intresserad av att jobba med människor, försäljning och skönhetsvård? Då är kosmetologutbildningen något för dig. Hos oss får du en bra grundutbildning!

Kosmetologer arbetar både i små och stora företag. Som kosmetolog kan du hitta din plats i skönhetssalonger, på kryssningsfartyg, i varuhus som försäljare eller som konsulent. Du kan också bli företagare och ha egna skönhetssalong.

Studierna är varvade med teori och praktiska arbetsuppgifter. Dina praktiska arbetsuppgifter gör du i skolans egen skönhetssalong – Estethica. I utbildningen ingår också perioder ute i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal).

Du lär dig göra fot- och handvård – pedikyr och manikyr, ansiktsvård, kropps- och olika spabehandlingar samt makeup. Produktkännedom, hygien och kundservice är viktiga delar av utbildningen. Du får också lära dig grunderna för att starta ett eget företag.

Beroende på gruppernas storlek eller dina individuella val kan några examensdelar förverkligas tillsammans med frisörutbildningen i Karis.

Examensgrunderna hittar du här.

Fortsatta studier

Grundexamen inom skönhetsbranschen vid Axxell Pargas ger dig högskolebehörighet. Du kan fortsätta med estenom-examen vid yrkeshögskola, vilket ger dig möjligheter att jobba som lärare, stylist eller i förmansuppgifter.

Du kan även specialisera dig inom bl.a. make up, nagelskulptering, kosmetisk tatureing, fotvård och aromterapi.

Intresserad av att studera utomlands?

Axxell har ett brett samarbete med många olika internationella samarbetsparter.

Fortsatta studier på tredje stadiet

Alla studerande som får en grundexamen har, precis som studenterna som kommer från gymnasiet, rätt och behörighet att söka till yrkeshögskola och universitet.

Axxells studerande har möjlighet att genast från början av sina studier välja en väg som stärker deras möjligheter och förutsättningar att efter avslutade grundexamensstudier studera på tredje stadiet.

Varje grundexamen har ca 4-6 examensdelar och en av dem kan du byta ut till studier inom Öppna Yrkeshögskolan. Axxell har ett mycket nära samarbete med Yrkeshögskolan Novia kring detta utbyte.

Inom de gemensamma ämnena (modersmål, matematik mm.) finns möjligheter att välja en grupp där alla har siktet inställt på högskolestudier och där de valbara delarna satsas på ämnen som stärker dina möjligheter att fortsätta studera efter din grundexamen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kosmetolog, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter tillkommer dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Varje bransch informerar skilt om de kostnader som det kan handla om. Läs mera om avgifter här.

Beställ information

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kosmetolog? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.