Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
marker Hakuaika käynnissä
   
Nivala
Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja

Hiusalan ammattilaiset tekevät hiusten ja parran leikkaamisen lisäksi väri- ja permanenttikäsittelyjä sekä hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyjä. He tukevat asiakasta tämän oman tyylin löytämisessä. Tutkinto antaa valmiudet huolehtia yksilöllisesti eri-ikäisten ja eri kulttuureista tulevien asiakkaiden hiusten käsittelystä ja tyylin suunnittelusta. Työssään parturi tai kampaaja on oma-aloitteinen ja luova. Hän kykenee toimimaan asiakaslähtöisesti ja joustavasti ongelmia ratkaisten.

Kosmetologi on ihonhoidon, ihonhoidon ohjauksen ja neuvonnan, hieronnan ja ehostuksen asiantuntija ja osaaja. Ihon hoidon osaamisalan suorittanut kosmetologi suunnittelee, toteuttaa, myy ja markkinoi asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Lisäksi hän ohjaa ja neuvoo asiakasta värien käytössä, persoonallisen tyylin löytämisessä, ihon ja kehon itsehoidossa sekä ihonhoitotuotteiden valinnassa ja käytössä. Työhön kuuluu myös kosmeettisten hoito- ja ehostustuotteiden myynti ja markkinointi.

Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalan suorittanut kosmetiikkaneuvoja myy ja markkinoi asiakkaalle ihon hoidon tuotteita ja palveluja, hän osaa toimia tuote-esittelijänä sekä ohjata asiakkaita ihon, hiusten ja kauneuden hoidossa. Hän osaa määritellä asiakkaan ihon kunnon ja ohjata tarvittaessa asiantuntijalle

Työelämässä

Parturi tai kampaaja työskentelee kampaamoissa ja parturiliikkeissä tai itsenäisenä yrittäjänä. Hän voi työskennellä myös hiusten hoitotuotteiden myyntitehtävissä.

Kosmetologi työskentelee ihonhoidon, ehostuksen ja hieronta-alan yrityksissä, monialaisissa yhteisyrityksissä tuo- te-esittelyn ja myynnin tehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Kosmetiikkaneuvoja työskentelee tuotteiden esittely- ja myyntitehtävissä. Hän myy kosmeettisia hoitoja ja tuotteita, joilla saadaan aikaan ja ylläpidetään asiakkaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Kosmetiikkaneuvoja voi työskennellä myös erilaisissa maahantuonti-, myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä viihde- ja media-aloilla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Yhteishaku

  • Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa.

Jos sinulla on jo tutkinto:

  • Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa. Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
  • Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.
  • Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Maliskyläntie 2
85500 Nivala

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi

Arvioinnit

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi, kampaaja, kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.