Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaisia taitoja ovat sosiaaliset taidot, kädentaidot, sisäinen yrittäjyys, luovuus ja estetiikan tulkintaosaaminen. 

Kampaaja tai parturi työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä. 

Kuvaus

Opiskellaksesi hius- ja kauneudenhoitoalaa (kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja) Rasekossa, sinulla tulee olla tai sinun tulee hankkia itsellesi alan työpaikka (oppisopimuspaikka). Opinnot edellyttävät itsenäistä opiskeluvalmiutta ja ne toteutetaan aikuisryhmämuotoisena.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 180 osp

Osaamisalavaihtoehdot:
• parturityön osaamisala, parturi ALKAMASSA 12.1.2022
• hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
• kampaajatyön osaamisala, kampaaja

********
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa sekä osaamisalan mukaisia tutkinnon osia. Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi valitsemassasi osaamisalassa. Osaamista hankitaan myös työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka.

Opinnot sisältävät ammattiteorian ja työteknisten harjoitusten lisäksi asiakaspalvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä sekä työelämässä toimimista. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeä osana toimintaa.

*********
Kampaajat ja parturit työskentelevät alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla. Parturin koulutuksessa opiskellaan tekemään erilaisia hiustenleikkauksia parturitekniikoilla, partakäsittelyjä sekä kampauksia föönaus- ja rautatekniikoilla, sekä toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä. Kosmetiikkaneuvojan koulutuksessa syvennytään ihon- ja hiustenhoidon, ehostuksen ja kosmeettisten tuotteiden asiantuntijuuteen. Kosmetiikkaneuvojat opiskelevat asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja, tuotetuntemusta, esiintymistaitoja sekä ihon- ja hiustenhoitoa, ihonhoidon ohjausta ja ehostusta. Kosmetiikkaneuvojat perehtyvät myös hius- ja kauneudenhoitotuotteiden raaka-aineisiin ja valmistustapoihin.

*********
Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Hankit omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sovit nykyisen työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä olet yhteydessä Raision oppisopimustoimistoon.

Toteutus

Monimuoto-opiskelua, jossa lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähipäivien sisältönä on luentojen, asiakaspalvelun/asiakastöiden ja tehtävien lisäksi mm. tutustumiskäyntejä maahantuojien ja -tukkujen toimintaan. Osaamisen näytöt työelämäjaksojen yhteydessä. Lähipäivät pidetään klo 8–16 välisenä aikana Eeronkujan toimipisteessä.

Kenelle

Kampaamossa, parturissa, apteekissa, kosmetiikkamyymälässä tai erikoisliikkeessä työskentelevät tai kampaajan / parturin / kosmetiikkamyyjän tehtäviin haluavat. Tarvitset alan työpaikan tai koulutussopimuspaikan /oppisopimuspaikan, jonka hankit itse tai sovit nykyisen työantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Raisio
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon haetaan jatkuvalla haulla oppilaitoksen www-sivujen kautta. Osaaminen tässä koulutuksessa hankitaan pääasiassa työelämässä, joten sinulla tulee olla tai sinun tulee hankkia itsellesi koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja

Kustannukset

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Purokatu 1
21200 Raisio

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...

Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu