Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Koiralähtöinen trimmaaja

Dog Oriented Institute
Yhteenveto
8 kuukautta
Ammatillinen koulutus
Verkossa
Alkavat koulutukset
Verkossa
15.2.2023

Verkossa
Sopimuksen mukaan
Koiralähtöinen trimmaaja

Koiralähtöinen trimmaaja

Koiralähtöisen trimmaajan koulutuksessa pääset opiskelemaan trimmaamistaitoa ja -tietoutta verkossa luentojen, kotitehtävien ja oman työskentelyn videoinnin avulla. Opetuksen lähtökohtana on hyvä tekninen trimmausosaaminen ja koiran stressittömyys ja hyvinvointi hoitotoimenpiteiden aikana.

Loppuvaiheessa opintoja pidetään myös yksi viikonlopputapaaminen, jossa jokainen pääsee tekemään niitä itselleen kaikkein tärkeimpiä käytännön harjoituksia sekä osan näytöstä.

Opinnot sisältävät mm. seuraavat aiheet:

 • Mitä on koiraystävällinen turkinhoito ja trimmaus
 • Koiran eleet, käsittely, turvallisuus ja luottamus trimmauksessa
 • Trimmaajan työ, hyvinvointi ja ergonomia
 • Trimmausvälineet ja -tarvikkeet, käyttö ja huolto
 • Ihosairaudet, allergiat ja loiset
 • Turkkityypit ja turkinhoidon perusasiat
 • Trimmaustavat: nyppiminen, saksilla muotoilu, koneella ajaminen
 • Apukäytökset ja välineet
 • Rotu- ja näyttelytrimmit
 • Eläinsuojelulaki, trimmaajan ammattietiikka
 • Hygienia, ekologisuus, kierrätys

Lopputyönä suoritetaan käytännön näyttö ja teorialopputyö opponointeineen. Osa näytöstä suoritetaan viikonlopputapaamisessa opintojen loppuvaiheessa.

Suoritettuasi kaikki kotitehtävät ja lopputyöt saat koulutuksesta todistuksen.

Trimmaajan koulutusta voidaan räätälöidä myös tarpeittesi ja osaamisesi mukaan.

Koulutuksen toteutus

Koiralähtöisen trimmaajan verkkokoulutuksia on kahdenlaisia. Voit opiskella joko Live-verkkokoulutuksessa tai Omaehtoisessa verkkokoulutuksessa. Koulutuksen voi suorittaa myös monimuotokoulutuksena.

Verkkokoulutus

Live-verkkokoulutuksen verkkotapaamisissa on aina opettaja paikalla ja verkkotapaamisten päivämäärät on ennalta lyöty lukkoon. Live-verkkotapaamiset alkavat ja päättyvät määrättyinä päivinä.

Live-verkkotapaamisista saat aina nauhoituksen. Näin sinulla on mahdollisuus saada läpikäyty informaatio vaikka et olisi pystynyt osallistumaan Live-tapaamisiin. Live-verkkokulutuksen voit suorittaa myös niin ettet osallistu live-tapaamisiin vaan opiskelet omatoimisesti seuraamalla nauhoitteita sekä tekemällä kotitehtäviä omaan tahtiisi.

Omaehtoinen verkkokoulutus toimii niin, että opiskelet itseksesi täysin omaan tahtiisi live-verkkotapaamisten nauhoitteiden pohjalta. Jos sinulle herää kysymyksiä voit aina kysyä opettajalta laittamalla hänelle viestiä sähköpostilla, soittamalla tai opintopohjassa. Voit myös varata henkilökohtaisia palautetapaamisia, joissa käydään läpi kotitehtäviäsi ja syntyneitä kysymyksiä. Omaehtoiseen verkkokoulutukseen voit lähteä mukaan milloin se sinulle parhaiten sopii. Opiskelutahdin määräät itse oman elämäntilanteesi mukaan.

Molemmissa trimmaajan verkkokoulutuksissa opiskellaan 20 osiota (noin 2 tuntia/osio) ja lisäksi yksi viikonloppu (la + su klo 10-17 kumpanakin päivänä) ryhmäopiskeluna joko livenä tai verkossa. Verkkotapaamisiin voit osallistua missä tahansa.

Käytännön harjoituksia teet tapaamisten välillä koiran/koirien kanssa. Harjoitukset videoidaan (esim. puhelimella) ja lähetetään opettajalle kommentointia varten. Koulutus sisältää myös teoriatehtäviä ja koulutuksen aikana trimmataan myös oikeita asiakaskoiria opettajan valvonnassa. Lopputyönä suoritetaan käytännön näyttö ja teorialopputyö opponointeineen joko live-viikonloppuna tai verkossa.

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. Käytännön harjoittelua varten tulee kuitenkin olla mahdollisuus tavata säännöllisesti useampaa koiraa, joilla on eri tavalla trimmattavat turkit.

Monimuotokoulutus

Koiralähtöisen trimmaajan monimuotokoulutuksessa on verkossa 20 live tapaamista ja lisäksi opiskellaan yksi viikonloppua (la + su) ryhmäopiskeluna käytännön harjoitusten parissa.

Verkkotapaamisiin voit osallistua missä tahansa lienetkin. Lähiopetusviikonloppu järjestetään osallistujien kanssa sovittavalla paikkakunnalla. Jos koronatilanne ei salli live-tapaamista, niin myös lähiviikonloppu järjestetään verkossa.

Kotitehtävät suoritetaan videoimalla omaa trimmausharjoittelua, sekä vastaamalla kirjallisesti tehtäviin. Lopputyö jakautu kirjalliseen lopputehtävään ja näyttöihin, joista osa videoidaan ja osa näytetään lähiviikonlopun aikana.

Verkkoluennot tallennetaan, joten voit kuunnella ja katsoa opetustunnit milloin sinulle parhaiten sopii. Tallenteista pystyt myös kertaamaan koulutuksissa käytyjä asioita!

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. Käytännön harjoittelua varten tulee kuitenkin olla mahdollisuus tavata säännöllisesti useampaa koiraa, joilla on eri tavalla trimmattavat turkit.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koiralähtöinen trimmaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Lisätietoja ja ilmoittautumiset yhteydenottolomakkeella tai puh +358 400 703 585. Ilmoittautua voi myös Dog Oriented Instituten omien verkkosivujen doi.fi kautta.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetusta koulutuksesta.

Aikataulu

2023 

15.2. / 16.2. / 15.3. / 16.3. / 29.3. / 30.3. / 12.4. / 13.4. / 26.4. / 27.4. / 10.5. / 11.5. / 24.5. / 25.5. / 7.6. / 8.6. / Kesäloma / 13.9. / 14.9. / 27.9. / 28.9. / 11.10. / 12.10. / Lopputyö viikonloppu 28.-29.10.

Kustannukset

Koulutuksen kokonaishinta on 2730 euroa (sis. alv 24%) ja sen voi maksaa myös osissa. Jos esim. maksat 357,50 euroa/kk + 10 euron laskutuslisän/lasku niin olet maksanut koulutuksen kun valmistut.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koiralähtöinen trimmaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Dog Oriented Institute

Dog Oriented Institute

Dog Oriented Institute on kansainvälinen toimija koira-alalla. Dog Oriented Institute toteuttaa maailman laajuisesti koiralähtöisiä koira-alan ammatteihin tähtääviä ja täydentäviä koulutuksia. Koulutukset on tarkoitettu sinulle, joka haaveilet työskenteleväsi koirien parissa tulevaisuudessa tai sinulle, joka jo työskentelet koira-alalla, mutta haluat uutta ajatusmaailmaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Dog Oriented Institute ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Dog Oriented Institute


 Näytä puhelinnumero
doi.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Koiralähtöinen trimmaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(5,0)
Perustuu 26 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Koiralähtöinen trimmaaja täytä seuraavat tiedot:

Minuun voi olla yhteydessä puhelimitse
klo 10–12
klo 12–14
klo 14–16
klo 16–18