Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Keväällä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Hämeenlinna
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Sosionomikoulutus | muuntokoulutus

Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus

Sosionomi-opinnoissa perustana on sosiaalipedagoginen orientaatio. Työssä keskeisiä osaamisalueita ovat hyvinvointi- ja yhteiskuntaosaaminen, osallisuuden edistäminen sekä sosiaalipalveluiden ja lainsäädännön tuntemus, vuorovaikutus- ja kohtaamisosaaminen, yhteisötyö, sosiaaliohjaus, kulttuuri- ja taidelähtöinen toiminta. Opintojen aikana voit syventyä kriisityöhön, digitaalisten työvälineiden hyödyntämiseen sekä luoviin ja osallistaviin menetelmiin.

Sosionomit työskentelevät ihmisten kanssa heidän arjessaan. Sosionomina voit toimia kasvatuksen, ohjauksen ja sosiaalityön tehtävissä, joten työllistymismahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset. Ammattinimikkeitä ovat mm. sosiaaliohjaaja, varhaiskasvatuksen sosionomi, lastensuojelulaitoksen ohjaaja, kuraattori, nuorisotyöntekijä, asumispalveluyksikön ohjaaja, perhetyöntekijä, vanhustyön ohjaaja, palveluohjaaja, toiminnanohjaaja, päihde- ja mielenterveystyön ohjaaja sekä palvelukoordinaattori.

Sosiaalihuoltolain (1.3.2016) mukaan sosiaalityöntekijän mm. sosionomin ammatista tuli laillistettu sosiaalihuollon ammatti. Sosionomin ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö. Tutkinnon suoritettuasi haet ammattioikeudet Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä. Se rakentuu erilaisista osaamiskokonaisuuksista, jotka muodostuvat 15 opintopisteen moduuleista.

Koulutus koostuu sosiaalialan ydinosaamisesta ja profiloivasta osaamisesta. Opintojesi alussa perehdyt sosiaalialan perusosaamiseen, kuten sosionomiin hyvinvoinnin edistäjänä, vuorovaikutusosaamiseen ja kulttuuriseen moninaisuuteen. Opintojen edetessä painopisteinä ovat tutkimus- ja kehittämisosaaminen, johtamisosaaminen ja yhteiskunnallinen vaikuttamisosaaminen. Opintojen aikana kansainvälisyysosaamista voi kartuttaa kotimaassa tai ulkomailla.

Voit valita profiloivia opintoja oman kiinnostuksesi mukaan sosiaalialan eri osaamisalueisiin Osaamisalueina ovat muun muassa sosiaalityön lähtökohdat ja ilmiöt, vastavuoroinen sosiaalityö, lasten suojelu, nuorisotyö, riippuvuudet, kriisit ja mielenterveys sekä kulttuurihyvinvoinnin edistäminen. Opit tukemaan asiakkaan ja yhteisön osallisuutta yhteiskuntaan ja työelämään.

Lisäksi jos haluat toimia varhaiskasvatuksen sosionomina voit valita varhaiskasvatuksen arvot ja tietoperusta sekä lapsen ja perheen osallisuus ja tuki.

Muuntokoulutuksessa opinnot suunnitellaan perustuen opiskelijan aiemmin hankittuun osaamiseen. Sosionomi tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä, josta suoritettavaksi jää hyväksilukujen jälkeen 90-120 opintopistettä, riippuen aiemmasta tutkinnosta sekä varhaiskasvatuksen sosionomina toimimiseen suuntaavista opinnoista. Suoritettavat opinnot valitaan ryhmälle ajoitetusta opetussuunnitelmasta. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena, joka sisältää lähiopetusta Hämeenlinnan korkeakoulukampuksella 2-4 arkipäivänä kuukaudessa ja muutamia verkko-opetustapaamisia arki-iltaisin. Koulutuksen suunniteltu kesto on 1,5 vuotta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Pohjakoulutusvaatimus: Ohjaustoiminnan artenomi (AMK), yhteisöpedagogi (AMK), geronomi (AMK); kuntoutuksen ohjaaja (AMK) ja opistotason sosiaaliohjaaja-kasvattaja.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 7000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ura vankilassa – jopa elinkautinen?

Valmenna, vaikuta, turvaa – ole mukana katkaisemassa rikoksen ketjua. Tutustu rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen ja hae 1.1.–31.1.2022.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus täytä seuraavat tiedot:

Uutiskirje
Haluan tilata HAMKin uutiskirjeen