AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus

Hämeen ammattikorkeakoulu, paikassa Hämeenlinna
Pituus
1,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus

Sosionomikoulutus | muuntokoulutus

Sosionomiopinnoissasi opit edistämään ihmisten hyvinvointia ja tukemaan heidän kasvuaan yhteiskunnassa. Päädyt ihmisläheiselle alalle, jossa jokainen päiväsi on täynnä monipuolisia ja merkityksellisiä kohtaamisia ja tehtäviä.

Koulutuksen sisältö

Opintojesi alussa perehdyt sosiaalialan perusosaamiseen, kuten hyvinvoinnin edistämiseen, vuorovaikutustaitoihin, kestävään kehitykseen ja kulttuuriseen moninaisuuteen. Opintojen edetessä pääset tutustumaan tutkimuksen tekoon, osaamisen kehittämiseen, johtamisen opintoihin sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Bravuurinamme HAMK:issa on taidelähtöisten menetelmien näkyvyys sosionomikoulutuksessa. Tämän kautta opit miten voit käyttää musiikkia ja kuvataidetta osana tulevaa työtäsi sosiaalialan ammattilaisena. Lisäksi vain meillä sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan Nipsulan avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan, johon saapuu pikkuisia asiakkaita huoltajineen viikoittain.

Opintosi sisältävät harjoittelua työpaikoilla ja voit suorittaa niitä myös ulkomailla. Monipuolisilla harjoittelupaikoilla pääset tekemään opinnoistasi juuri sinun näköisesi.

Sosionomi tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä, josta muuntokoulutuksessa suoritettavaksi jää hyväksilukujen jälkeen 90–120 opintopistettä, riippuen aiemmasta tutkinnosta sekä varhaiskasvatuksen sosionomina toimimiseen suuntaavista opinnoista. Suoritettavat opinnot valitaan ryhmälle ajoitetusta opetussuunnitelmasta. Koulutus toteutetaan pääosin verkko-opetuksena. Kampuksella järjestettävät lähipäivät ilmoitetaan erikseen. Koulutuksen suunniteltu kesto on 1,5 vuotta.

Voit syventää osaamistasi oman kiinnostuksesi mukaan sosiaalialan eri osaamisalueisiin. Valittavanasi on muun muassa kokonaisuuksia varhaiskasvatuksen, perheiden, lasten suojelun, nuorisotyön, riippuvuuksien, kriisien, mielenterveyden ja kulttuurin parista.

Jos kaipaat sosionomiopintojesi vastapainoksi jotain ihan erilaista, niin saatavillasi on HAMK:in kurssitarjonta, josta voit valita vaikkapa ukulelekurssin tai markkinointia.

Työelämässä

Mikäli valmistuttuasi haluat toimia varhaiskasvatuksen sosionomina, sinun tulee suorittaa vähintään 60 opintopistettä varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opintoja. Tällöin sinun tulee valita seuraavat opinnot: Varhaiskasvatuksen arvot ja tietoperusta, Lapsen ja perheen osallisuus ja tuki varhaiskasvatuksessa, Lasten suojelu, Harjoittelu varhaiskasvatusympäristössä sekä suunnata opinnäytetyö varhaiskasvatuksen teemoihin.

Mikäli valmistuttuasi haluat suuntautua kouluhyvinvoinnin edistämisen tehtäviin (esimerkiksi koulusosionomi, kouluyhteisönohjaaja) suositellaan suoritettavaksi 60 opintopistettä seuraavia opintoja: Nuori kansalaisena, Lasten suojelu, Harjoittelu sosiaalityön ympäristössä (koulussa) ja suunnata opinnäytetyö liittyen kouluhyvinvoinnin teemoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Hämeenlinna
  • Hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Pohjakoulutusvaatimus: Artenomi (AMK) -tutkinto ohjaustoiminnan koulutusohjelmasta, Geronomi (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Terveydenhoitaja (AMK) tai Yhteisöpedagogi (AMK)-tutkinto tai sosiaalialan opistoasteen tutkinto esimerkiksi sosiaalikasvattaja tai -ohjaaja.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomikoulutus | sosionomi | muuntokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen ammattikorkeakoulu
Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

Hämeen ammattikorkeakoulusta löydät kolme eri opiskelutapaa

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu