Kansanopistot

Animaatio-​ ja sarjakuvaopinnot

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Animaatio-​ ja sarjakuvaopinnot

Animaation opintolinja

Pidätkö piirtämisestä? Kiinnostaako animaatioiden teko? Animaation opintolinjalla saat perustiedot ja -taidot animoinnista, animaatioelokuvien ja sarjakuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opinnot tarjoavat valmiuksia animaatio- ja sarjakuvaharrastuksen syventämiseen tai aloittamiseen. 

Animaation opintolinjalla opiskelijat syventyvät elokuvailmaisun ja animaatiotuotannon keskeisiin osa-alueisiin, elokuvalliseen ajatteluun ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdista riippuen opinnot valmentavat ammatillisiin opintoihin tai auttavat laajentamaan elokuva-alan tuntemusta animaatioelokuvan mahdollisuuksilla. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Animaatiolinjan opintojen sisältö ja toteutus

HEOn animaatiokoulutukseen sisältyy yhteisiä elokuvailmaisun opintojaksoja Elokuva- ja tv-ilmaisun opintolinjan kanssa. Elokuvallista yleissivistystä opiskelijat laajentavat tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Eriytyvissä opinnoissa pääsee syventymään animaatioelokuvan erityispiirteisiin ja animaatiotekniikoihin sekä sarjakuvaan.

Opintovuotta rytmittävät animaatio- ja sarjakuvaprojektit, joissa voi kehittää teknistä osaamista, yhteistyötaitoja, luovuutta ja taiteellista ilmaisua. Projekteissa opiskelijat tekevät sekä itsenäisesti että muiden animaatio-opiskelijoiden kanssa lyhyitä animaatioelokuvia tai sarjakuvia.

Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa viideksi viikoksi tutustumaan alan oikeisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin. Keväällä on mahdollisuus osallistua valintakoevalmennukseen, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville.

Opinnoista vastaavat elokuva-alan korkeakoulutetut ammattilaiset, joilla on vankka osaaminen. Projektityöskentelyn tukena on animaatiotuotantoon erikoistuneita vierailijoita ja muita elokuvailmaisun huippuammattilaisia. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Animaatio-​ ja sarjakuvaopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

  HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

  Aikataulu

  Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.

  Tutkinto / todistus

  Kansanopistolinja

  Kustannukset

  Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

  Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

  Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

  Ota yhteyttä

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Animaatio-​ ja sarjakuvaopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

  reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.