Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kansanopistot

Lauluntekijä

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Lauluntekijä

Lauluntekijän opintolinja

HEO jatkaa toista vuosikymmentä lauluntekijöiden koulutusta. Opintolinjan painopiste on ohjatussa käytännön tekemisessä ja omannäköisen musiikin tuottamisessa. HEO sijaitsee Helsingin Kalliossa, suomalaisen taiteen ja kulttuurituotannon ytimessä, mikä tarjoaa loistavat puitteet oman taiteilijuuden kehittämiselle. 

Opintojen tavoitteet

Lauluntekijä-opintolinjan tavoitteena on se, että koulutuksen suoritettuaan opiskelijat tuntevat laulunteon vaatimukset ja löytävät omat vahvuutensa. Opiskelijat voivat painottaa tekemistään oman artistisuutensa kehittämiseen, biisien tarjoamiseen muille, tai myös sanoittamiseen tai säveltämiseen.

Olennainen osa opiskelua on ryhmän sisällä annettu palaute, konsertit ja esiintymiset helsinkiläisissä ravintoloissa ja klubeilla. Opintoihin voivat hakea sekä uransa alussa olevat että pidemmälle ehtineet lauluntekijät, säveltäjät ja sanoittajat. Lauluntekijäksi kehittymisessä on monta eri tietä, joten musiikin teoreettinen osaaminen tai muusikon taidot eivät ole edellytys hakemiselle. 

Lauluntekijän opintojen sisältö

Lauluntekijä-opintolinjalla opiskellaan (pääosin suomenkielisen) lyriikan kirjoittamisen ja säveltämisen prosesseja huomioiden erilaiset genret. Co-writing on tärkeä osa opiskelua. Lisäksi lukuvuoden aikana opiskellaan kevyen musiikin teoriaa, äänittämisen sekä musiikkiteknologian (Logic) perusteita ja näiden hyödyntämistä lauluntekemisessä. Tekstittämisen ja säveltämisen ammattilaiset vierailevat ja kertovat omasta musiikin tekemisestään ja opastavat biisinteossa. Tunnettujen levy-​yhtiöiden ja vaihtoehtoisten toimijoiden väki kertoo musiikin tuotantokuvioista ja kuuntelee opiskelijoiden biisejä.

Koulutus tarjoaa myös perustiedot tekijänoikeuksista, musiikkielämän hyvistä käytännöistä, ilmaisusta ja musiikki-improvisaatiosta. Opetuksessa panostetaan valmennukseen ja ohjaukseen. Opetukseen kuuluu myös jatko-opintomahdollisuuksien käytännönläheinen esittely.

Lauluntekijä-linja tekee yhteistyötä muiden HEOn musiikkilinjojen (Laulaja, Musiikki ja musiikkiteknologia) kanssa. Opintolinjalla opiskelijat saavat mahdollisuuksia kehittää esiintymistään ja siihen liittyviä taitoja. Keväällä opiskelijat hankkivat opiskeluaan tukevan työharjoittelupaikan, jossa saa käytännön tuntuman opiskelijaa kiinnostaviin tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lauluntekijä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lauluntekijä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu