🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ingenjör (YH), Maskinteknik Sjöfart

Högskolan på Åland, paikassa Maarianhamina
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Joint application
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Joint application
Toteutustapa
Lähiopetus

Ingenjör (YH), Maskinteknik Sjöfart

Ingenjörsutbildningen inom maskinteknik omfattar studier i fartygsmaskin, energi- och marinteknik. Utbildningen ger teoretiska kunskaper om funktion och dimensionering av fartygstekniska system men också system inom annan landbaserad industri. Integrerad praktik och praktisk tillämpning av kunskaper ger kompetens och färdigheter att verka i arbetslivet. Utbildningen är bred och ger stora möjligheter till intressanta arbetsuppgifter.

Eftersom dessa teknikområden utvecklas snabbt, betonas förmågan att självständigt finna nödvändig kunskap som grund för att upprätthålla aktuella kunskaper i yrkeslivet.

Välj mellan två olika inriktningar

Maskinteknik är utbildningsprogrammet för dig som är intresserad av fartyg samt energi- och maskinteknik. Du kan välja att läsa inriktningen energi- och fartygsmaskinteknik, som ger kunskap inom fartygsdrift och kraftverksdrift samt behörighet för sjötjänst som maskinbefäl. Om du inte planerar att jobba till sjöss kan du istället välja inriktningen energi- och marinteknik, där du får lära dig mera om miljö och hållbarhet, nya energitekniker och automation. Båda inriktningar ger en bred allmän kompetens inom området energi- och marinteknik.

Hakeminen ja kelpoisuus

 Ansökan sker på våren, från mitten av mars till mitten av april, och utbildningen startar till hösten.