Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Logopedia | humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
Kandi- ja maisteriohjelmat

Logopedia | humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Tavoite

Logopedia on tieteenala, joka tarkastelee puheen, kielen ja vuorovaikutustaitojen kehitystä sekä niissä esiintyviä häiriöitä eri elämänkaaren vaiheissa. Logopedian opinnoissa pääset tutustumaan alan keskeisiin tutkimuskohteisiin, kuten puheeseen, kieleen ja kommunikaation, niiden kehitykseen ja ilmenemismuotoihin sekä niihin liittyvien häiriöiden ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen. Tutkintoon sisältyvien harjoittelujaksojen aikana pääset tutustumaan puheterapeutin käytännön työtehtäviin, kuten asiakkaan ja tämän läheisten kohtaamiseen sekä kuntoutuksen suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin.

Logopedian opinnot Itä-Suomen yliopistossa sijoittuvat Joensuun helppokulkuiselle kampukselle. Kampus sijaitsee aivan Joensuun keskustan tuntumassa, joten kaikki keskeiset palvelut löytyvät läheltäsi. Opinnoissasi sinua auttaa helposti lähestyttävä henkilökunta.

Koulutuksen sisältö

Logopedian koulutuksen tavoitteena on kouluttaa laaja-alaisia osaajia. Logopedian pääaineopintojen lisäksi suoritat opintoja lähialoilta, kuten psykologiasta, kielitieteestä ja lääketieteestä. Tutustut myös logopedisen kuntoutuksen eettisiin periaatteisiin ja lainsäädäntöön, joiden tuntemus on tärkeää opintoihin kuuluvilla harjoittelujaksoilla. Näiden jaksojen aikana työskentelet laillistetun puheterapeutin ohjauksessa erilaisten puheterapia-asiakkaiden parissa ja hankit puheterapeutin työssä tarvittavia käytännön taitoja. Opintojen aikana pääset myös perehtymään alalla tehtyyn tieteelliseen tutkimukseen, alan tutkimusmetodeihin sekä harjaantumaan tieteellisen ajattelun ja viestinnän taidoissa.

Monitieteiset opinnot tarjoavat opiskelijalle riittävät teoreettiset, metodiset ja käytännön valmiudet toimia itsenäisesti alan monipuolisissa asiantuntijatehtävissä. Suurin osa logopedian opinnoista järjestetään kontaktiopetuksena, joissa odotetaan aktiivista läsnäoloa.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri, Humanististen tieteiden kandidaatti

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Logopedia | humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Englannin kieltä ja viestintää!

Kieliasiantuntijaksi, kieltenopettajaksi tai taitavaksi viestijäksi! Englannin kielen, monikulttuurisuuden sekä viestinnän ja journalistiikan opintoja.