Kandi- ja maisteriohjelmat

Museologia

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Museologia

Kulttuuriperintö ja luonnonperintö. Siinä ovat kohteet, joita museologiassa tarkastellaan. Museologiassa tutustut siihen, miten yksilöt ja yhteisöt hahmottavat niin aineellista kuin aineetonta ympäristöään. Perehdyt myös siihen, miten ihmiset ottavat ympäristönsä haltuun erilaisin keinoin: nimeämällä, määrittelemällä, suojelemalla, säilyttämällä ja muistelemalla. Museologisen tutkimuksen kohteena eivät siis ole museot sinänsä vaan erilaisten muistiorganisaatioiden ja yhteisöjen toiminnan taustalla vaikuttavat kulttuuriset tekijät kulttuuriperintö- ja muistiprosesseineen.

Koulutuksen sisältö

Kandidaatintutkinnossa museologian opinnot koostuvat perusopinnoista (25 op) ja aineopinnoista (55 op). Museologian perusopinnot antavat museoasetuksen mukaisen ammatillisen pätevyyden museoalalle. Perusopinnoissa korostuu työelämälähtöisyys yhdistettynä laajempaan kulttuuri- ja luonnonperintöorganisaatioiden tarkasteluun. Aineopinnoissa pureudutaan museologian alaan ja kulttuuriperintöprosesseihin liittyvään teoreettiseen keskusteluun ja etsitään sitä kautta omia museologisia kiinnostuksen kohteita. Aineopintojen yhteydessä tehdään kandidaatin tutkielma.

Maisterintutkinnossa museologian opinnot koostuvat maisterintutkielmasta (30 op) ja muista syventävistä opinnoista (50 op).

Maisterintutkielma (30 op) on maisterintutkinnon opinnäyte, laaja tieteellinen tutkielma. Tutkielman aiheen valitset yleensä itse, mutta tutkimuskohteen ja -ongelman määrittelystä ja rajauksesta keskustelet ohjaajan kanssa. Maisterintutkielma laaditaan itsenäisesti, mutta tutkielman laatimisen prosessiin kuuluu yhteydenpito ja neuvottelut ohjaajan kanssa.

Pääosa muista syventävistä opinnoista nivoutuu ja tukee tutkielmaan perehtymistä ja sen laadintaa. Osa opinnoista on valinnaisia. Opintojaksojen valinnassa sinun kannattaa huomioida työllistymistavoitteet, maisterintutkielmasi aihe sekä omat kiinnostuksen kohteesi.

Museologian opintojen kaikkiin vaiheisiin kuuluu vähintään kuuden viikon harjoittelujakso eli työssäoppimisjakso opiskeltavaan alaan liittyvissä työtehtävissä. Syventävissä opinnoissa jaksoon sisältyy myös työelämäprojekti, jossa suunnittelet käytäntöön soveltamiskelpoisen museotyötä kehittävän projektin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu