Sivuston käyttötapa: Mobiili

Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Jyväskylä
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelma

Tavoite

Maisteriohjelmassa koulutetaan laaja-alaisia turvallisuuden asiantuntijoita, jotka osaavat analysoida turvallisuuteen vaikuttavia muutoksia ja ilmiöitä globaalissa ympäristössä.  Maisteriohjelman opinnoissa käsitellään turvallisuusympäristöä ja sen muutosta, kriisejä ja konflikteja sekä globalisaation, teknologian kehittymisen ja digitalisaation merkitystä niihin.

Keskeinen osa maisteriohjelmaa on myös strategisen analyysin osaaminen: maisteriohjelma tarjoaa valmiudet turvallisuuteen liittyvän tiedon hankintaan, käsittelyyn ja analysointiin niin, että yhä monimutkaisemman turvallisuusympäristön ymmärtäminen, hallinta ja ennustaminen on mahdollista.

Koulutuksen sisältö

Maisteriohjelman pakollisiin opintoihin kuuluvat turvallisuuden ja strategian sekä strategisen tiedustelun moduulit:

  • Turvallisuuden ja strategian moduulissa käsitellään turvallisuusympäristöjen kehitystä, kriisejä ja konflikteja sekä globalisaation, teknologian kehittymisen ja digitalisaation merkitystä niihin.
  • Strategisen tiedustelun moduulissa käsitellään moderneja turvallisuuteen liittyvän informaation hankinnan, käsittelyn ja analyysin keinoja, joiden avulla yhä monimutkaisempaa turvallisuusympäristöä voidaan ymmärtää, hallita ja ennustaa.

Valinnaisten opintojen teemoja ovat mm. talous ja sen kriisit, konfliktit ja niihin liittyvä viestintä, informaatiovaikuttaminen, poliittinen historia sekä kyberturvallisuus.

Osana maisteriohjelmaa suoritetaan myös laajat viestintä- ja kieliosaamista kehittävät opinnot, joiden tavoitteena on kehittää opiskelijan monikielistä osaamista, kulttuurienvälisen viestinnän taitoja ja jonkin vieraan kielen taitoa.

Maisteriohjelman opetussuunnitelma vahvistetaan lopullisesti maaliskuussa 2020.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit

Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Digitalisaatio muuttaa maailmaa!

Teknologialla on keskeinen rooli maailman merkittävimpien haasteiden ratkaisemisessa. Onnistumme, kun valjastamme datan palvelemaan meitä. Tähän tarvitaan osaajia!