Itsenäiset maisteriohjelmat

Viittomakielen asiantuntijan maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Viittomakielen asiantuntijan maisteriohjelma

Haluatko työskennellä suomalaisen viittomakielen ja kuurojen kulttuurin asiantuntijana? Haluatko vaikuttaa kielellä – viestiä asiantuntevasti, käyttää kieltä työksesi? Haluatko saada selville, millainen merkitys kielillä – erityisesti viittomakielillä on suomalaisessa yhteiskunnassa ja globaalissa maailmassa?

Jyväskylän yliopisto on Suomessa ainoa yliopisto, jossa voit suorittaa tutkinnon suomalaisesta viittomakielestä. Jyväskylässä toimii myös Viittomakielen keskus, jonka päätehtävä on toteuttaa ja kehittää viittomakieltä koskevaa ylintä tutkimusta ja koulutusta Suomessa.

Viittomakielen asiantuntijan opinnot kehittävät monipuolisesti erilaisia asiantuntijatehtävissä tarvittavia valmiuksia. Näistä keskeisiä ovat monipuoliset tiedot kielen rakenteista, omaksumisesta ja käytöstä erilaisissa teksteissä ja vuorovaikutustilanteissa sekä ymmärrys kielen merkityksestä yhteiskunnassa ja kulttuurissa. Samalla karttuvat myös viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä projekti- ja yhteistyötaidot. Opintojen perustana on kielen, kielenkäytön ja vuorovaikutuksen tutkimus.

Opinnoissa saat tutkimuspohjaisen työskentelyn valmiuksia. Näitä ovat itsenäinen ja tavoitteellinen tiedonhankinta, tiedon kriittinen käsittely ja uuden tiedon tuottaminen ja soveltaminen. Opit myös soveltamaan oppimaasi käytännössä: tunnistamaan ja arvioimaan erilaisia kieleen liittyviä haasteita työelämässä ja etsimään keinoja ratkaista niitä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Viittomakielen asiantuntijan maisteriohjelmaan valitaan kuusi uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu