Kansanopistot

Hyvinvointivalmentaja

Karstulan Evankelinen Opisto, paikassa Karstula
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Hae 25.6. mennessä
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Hae 25.6. mennessä
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hyvinvointivalmentaja

Kaksi hyvinvointivalmentajaa solmimassa lenkkareidennauhoja

Haluatko työskennellä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija​na? Haluatko tarjota asiakkaillesi palveluja, jotka tukevat yksilön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä​? Jos vastasit kyllä, tämä koulutus on sinulle!

Hyvinvointivalmentaja-koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Opiskelu on käytännönläheistä ja sisältää myös yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta.

Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Kenelle opinnot sopivat?

Hyvinvointivalmentaja -koulutus sopii kaikille terveydestä, hyvinvoinnista, asiakkaan ohjaamisesta ja valmentamisesta kiinnostuneille.

 • Nuoret: Erinomainen väylä hyvinvointialalle lukion jälkeen jatko-opintoja miettivälle
 • Jatko-opintoihin tähtäävät: Koulutus antaa kattavasti valmiuksia liikunta, sosiaali- ja terveys- tai kasvatusalan opintoihin pyrkiville
 • Alanvaihtavat& yrittäjäksi pyrkivät:Koulutus soveltuu myös loistavasti alanvaihtoa miettivällä aikuiselle. Myös sellaisille, jotka suunnittelevat liikunta,- ja hyvinvointialan yrityksen perustamista.

Opintojen sisältö

 • Hyvinvoinnin perusteet
 • Liikunta- ja lajitaidot
 • Valmennus ja ohjaaminen
 • Yrittäjyysopinnot
 • Työpaikalla tapahtuva oppiminen
 • Opiskelu- ja uraohjaus

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opintoja ei voi suorittaa pelkästään etäopiskellen.

Hyödynnämme opetuksessa sekä kirjallista oppimateriaalia että Google Classroom -oppimisympäristöä. Suosittelemme oman tabletin tai kannettavan tietokoneen käyttöä sähköisten oppimistehtävien suorittamiseksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hyvinvointivalmentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Karstula
 • Viimeinen hakuaika: Hae 25.6. mennessä

Hakeminen

Opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella oppilaitoksen verkkosivuilla. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Koulutus alkaa syksyisin elokuussa. Täytä hakemus viimeistään 25.6. mennessä.

Pääsyvaatimukset ja kielivaatimukset

Hyvinvointivalmentaja opintoihin vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Koulutus järjestetään suomenkielellä Karstulassa. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, voit halutessasi yhdistää opintoihin myös suomen kielen suuntautumisopintoja. Ota tällöin yhteys Opiston toimistoon ennen hakemuksen jättämistä.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista

Kustannukset

Koulutus on maksullista ja koulutuksen hinta riippuu siitä, tarvitsetko asuntolapaikan opintojen ajaksi vai et. 

 • Koulutusmaksu ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
 • Koulutusmaksu majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk

Koulutusmaksu ilman majoitusta sisältää koulutuksen lisäksi lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä. Koulutusmaksu majoituksen kanssa kattaa myös asumisen valmiiksi kalustetussa asuntolassa maanantaista perjantaihin sekä aamupalan ja päivällisen. 

Koulutusmaksut laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.

Opintoseteli ja muut rahoitusmuodot

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla monenlaista tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, KELA:nopintotukisekä Opiston myöntämäOpintoseteli.

Opintoseteli on Karstulan Evankelisen Opiston myöntämä tuki Kansanopistolinjan koulutusmaksuihin. Sitä voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat, heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa olevat hakijat tai pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.

Yleensä Opintoseteli kattaa n. 50% koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai pelkäksi kevät- tai syyslukukaudeksi. Myönnetty Opintoseteli ei vaikuta muihin saamiisi opiskelijaetuuksiin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hyvinvointivalmentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Karstulan Evankelinen Opisto
Kokkolantie 12
43500 Karstula

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...

Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu