Ammatilliset perustutkinnot

Rakennusalan perustutkinto︱maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kokkola
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Ei haussa 2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Ei haussa 2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rakennusalan perustutkinto︱maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala

ihminen katsomassa rakennusmaalle

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutus antaa sinulle valmiudet toimia työkoneen kuljettajana vaativissa ja monipuolisissa tuotanto- ja kunnossapitotöissä. Koulutuksen aikana opit ajamaan ja käyttämään maarakennuskoneita, kuten kaivinkoneita ja pyöräkuormaajia.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia maarakennuskoneenkuljettajana mm. maarakennusalan yrityksissä, kuntien palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Sisältö

Rakennusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisissa tutkinnon osissa on 25 osp pakollinen tutkinnon osa, 50 osp osaamisalojen pakollisia tutkinnon osia sekä 70 osp valinnaisia tutkinnon osia.

Oppimisympäristöinä toimivat sekä oppilaitoksen rakennustyökohteet että alan yritysten rakennustyömaat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan perustutkinto︱maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Lukion, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon jo suorittaneet voivat hakeutua ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen. Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Työ vaatii pitkäjänteisyyttä ja huolellisuutta, oma-aloitteisuutta, kiinnostusta teknisten laitteiden ja koneiden käyttämiseen sekä huoltamiseen. Työsuunnitelmien ja piirustusten lukutaito on tärkeä ominaisuus. Itsenäisesti tai tiimeissä tehtävä työ edellyttää hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Rakennusalalla ja rakennusalan koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä kuntoa. Henkilöllä ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai hankittuja sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden.

Tutkinnossa on terveydentilaa koskevia vaatimuksia opiskelijaksi hakeville.

Jatko-opinnot

Maarakennuskoneenkuljettajan tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden. Alan jatko-opinto mahdollisuuksia ovat:

  • Maarakennusalan ammattitutkinto
  • Maarakennusalan erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto︱maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.