Ammatilliset perustutkinnot

Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja

Sedu, paikassa Ilmajoki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja

kaksi kaivinkonetta

Haluatko vaihtaa alaa? Kiinnostaako maarakennusalan työtehtävät ja itsenäinen työ, jossa näet oman kätesi jäljen? Perustutkintoon valmistava koulutus ei edellytä sinulta aiempaa koulutusta tai työkokemusta alalta.

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutus tapahtuu lähiopetuksena, jolloin perehdytään alan perusteisiin, koneiden käsittelyn perusharjoitteluun simulaattoriympäristössä ja aidoissa työmaaolosuhteissa oikeilla koneilla. Koulutuksessa opiskellaan myös työnantajien työmailla. Tämä koulutussopimuksella tehtävä toteutus suunnitellaan tapauskohtaisesti.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa kuljettajia maarakennusyritysten palvelukseen. Koulutus sisältää erilaisilla maarakennustyömailla mittaus- ja käsityökalujen käytön opiskelua, erilaisten maarakennuskoneiden käytön ja huollon opiskelua, mahdollisuuden korottaa ajokorttiluokan B:stä C:hen ja opiskella alalla vaadittava perustason ammattipätevyys. Ammatillisten asioiden lisäksi turvallisuus- ja ensiaputaidot kuuluvat koulutukseen tärkeänä osana.

Tavoitteena on, että opiskelija suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista maarakennuskoneenkuljettajan tehtävistä, omaa kuljettajalta vaadittavat tiedot ja taidot, toimii työtehtävissään ja liikenteessä vastuullisesti ja huolellisesti ja pyrkii aktiivisesti kehittämään työtapojaan. Hän hallitsee myös turvallisen ja taloudellisen ajamisen sekä erilaisia kuormaukseen ja kuorman purkamiseen liittyviä tehtäviä. Tutkintotavoitteena on rakennusalan perustutkinto.

Tämän koulutuksen voi toteuttaa myös ilman ajokorttiluokan korotusta, jolloin toteutusaika suunnitellaan henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen toteutuksessa huomioidaan aikaisempi alaan soveltuva koulutus ja alan osaaminen.

Tietopuolinen koulutus tapahtuu Ilmajoen Rengonharjulla.

Käytännön työtehtävien koulutus tapahtuu oikeilla työmailla, jonne kuljetaan oppilaitoksen ajoneuvoilla.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena arkisin klo 7.00 – 15.00. Koulutukseen kuuluu myös työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Koulutukseen hakeudutaan sähköisesti alla olevan linkin kautta.

Koulutusta järjestetään Vaasassa sekä Rengonharjulla, Sedun logistiikan ja maarakennusalan uudessa oppimisympäristössä, jossa on panostettu mm. simulaattoreihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja

Kustannukset

Erilaisten korttien ja ajokorttikoulutuksen viranomaiskustannukset (yhteensä n. 600–700 €) veloitetaan opiskelijalta erikseen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | maarakennuskoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.