Ammattitutkinnot

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Kerava
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Syvennä ammatillista osaamistasi esitys- ja teatteritekniikan monipuolisiin tehtäviin!

Esitys- ja teatteritekniikan alan ammattilaisena tunnet alan toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää. Hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja osaat huomioida erityyppisten tuotantoympäristöjen erityispiirteet.

Voit syventää ammatillista osaamistasi esimerkiksi teatteri-, tapahtuma- tai äänituotannon tehtäviin tai maskeeraukseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita hius- ja kaudenhoitoalan perustutkinnosta paikallisesti tarjottava tutkinnon osa, Näytösehostus (15 osp), joka antaa perusvalmiuksia erikoisehostusten tekemiseen. Opintojen aikana käymme läpi alan keskeisiä ohjelmistoja ja pääset tekemään asiakaslähtöisiä projekteja.

Esitys- ja teatteritekniikan opinnot tarjoavat monipuolisia sisältöjä:

Valotekniikka Tila- ja valosuunnittelu Esitystekninen tietoverkko Videotekniikka Videomäppäys Äänitekniikka Laitteiden ylläpito ja huolto Tapahtumateknisten rakenteiden rakentaminen Sähkö- ja työturvallisuus Ripustus Maskeeraus Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miksi valita teatteri- ja esitystekniikka?

Voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo-, ääni- tai näyttämömies, miksaaja, maskeeraaja tai tekninen avustaja. Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta.

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos sinulla on koulutuksen vaatima alan työ- tai harjoittelupaikka. Lisäksi sinulla tulee olla aiempia opintoja tai työkokemusta teatteri- ja esitystekniikan alalta. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, tutustu media-alan perustutkintoon (audiovisuaalisen viestinnän osaamisala).

Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta. Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo- tai äänimies, miksaaja tai tekninen avustaja.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka sisältää alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, projekteja, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta. Lähiopetusta on klo 10.00–15.00, noin 3–5 päivänä kuukaudessa pääasiassa Keuda-talolla Keravalla. Osa lähiopetuksesta voi olla myös Järvenpään Wärtsilänkadun toimipisteessä. Projekteihin liittyvää opiskelua voi olla myös muina aikoina. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet. Tarkempi suunnitelma opinnoista tehdään henkilökohtaistamisessa. Opinnot alkavat vuosittain tammikuussa ja elokuussa. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton.

Ilman oppi- tai koulutussopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 400 euroa ja se laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän tutkintoon voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Opintojen aloitusajankohta sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opinnot alkavat vuosittain tammikuussa ja elokuussa.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Törrönen Minna

Opinto-ohjaaja

+358403509895

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Aalto Timo

Opettaja

+358505018487

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu