Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Kerava
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Hanki syvällistä osaamista esitys- ja teatteritekniikan monipuolisiin tehtäviin

Esitys- ja teatteritekniikan alan ammattilaisena tunnet alan toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää. Hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja osaat huomioida erityyppisten tuotantoympäristöjen erityispiirteet.

Työssä tarvitset vahvaa teknistaiteellista osaamista ja arviointikykyä, yhdessä tiimin jäsenenä. Pystyt toimimaan joustavasti epäsäännöllisillä työajoilla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Ongelmanratkaisukykyäsi punnitaan teknisten ongelmien kohdatessa ja resurssien oikein kohdentamisessa. Työssä tarvitaan luovuutta ja kekseliäisyyttä, omasta ja asiakkaiden turvallisuudesta tinkimättä. Olet luomassa elämyksiä elävälle yleisölle!

Teatteri- ja esitystekniikan tutkintoa opiskeltaessa teet asiakaslähtöisiä projekteja heti opiskeluvaiheessa. Käytössäsi ovat alan laitteistot ja yleisesti käytössä olevia ohjelmistoja. Opintojen aikana voit syventää osaamistasi esimerkiksi teatteri-, tapahtuma- tai äänituotannon tehtäviin tai maskeeraukseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita hius- ja kaudenhoitoalan perustutkinnosta paikallisesti tarjottava tutkinnon osa, näytösehostus, joka antaa perusvalmiuksia erikoisehostusten tekemiseen.

Tutustu tutkinnon sisältöön

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos sinulla on koulutuksen vaatima alan työ- tai harjoittelupaikka. Lisäksi sinulla tulee olla aiempia opintoja tai työkokemusta teatteri- ja esitystekniikan alalta. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, tutustu media-alan perustutkintoon (audiovisuaalisen viestinnän osaamisala).

Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta. Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo- tai äänimies, miksaaja tai tekninen avustaja.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka sisältää alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, projekteja, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta. Lähiopetusta on klo 10–15, noin 3–5 päivänä kuukaudessa pääasiassa Keuda-talolla Keravalla. Osa lähiopetuksesta voi olla myös Järvenpään Wärtsilänkadun toimipisteessä. Projekteihin liittyvää opiskelua voi olla myös muina aikoina. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet. Tarkempi suunnitelma opinnoista tehdään henkilökohtaistamisessa. Opinnot alkavat vuosittain tammikuussa ja elokuussa. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.

Kysy lisää!

Piippo Ulla-Riitta

Opinto-Ohjaaja

+358 504 302 753

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Aalto Timo

Opettaja

+358 505 018 487

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu