
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp)
Esitys- ja teatteritekniikan alan ammattilaisena tunnet alan toimintaympäristön ja työskentelet joko itsenäisesti tai osana moniammatillista työryhmää. Hallitset asiakaslähtöisen tuotantoprosessin ja osaat huomioida erityyppisten tuotantoympäristöjen erityispiirteet.
Voit syventää ammatillista osaamistasi esimerkiksi teatteri-, tapahtuma- tai äänituotannon tehtäviin tai maskeeraukseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita hius- ja kaudenhoitoalan perustutkinnosta paikallisesti tarjottava tutkinnon osa, Näytösehostus (15 osp), joka antaa perusvalmiuksia erikoisehostusten tekemiseen. Opintojen aikana käytössäsi ovat alan laitteistot ja yleisesti käytössä olevat ohjelmistot ja pääset tekemään asiakaslähtöisiä projekteja.
Esitys- ja teatteritekniikan opinnot tarjoavat monipuolisia sisältöjä:
Valotekniikka Tila- ja valosuunnittelu Esitystekninen tietoverkko Videotekniikka Videomäppäys Äänitekniikka Laitteiden ylläpito ja huolto Tapahtumateknisten rakenteiden rakentaminen Sähkö- ja työturvallisuus Ripustus Maskeeraus Tutustu tutkinnon sisältöönMiksi valita teatteri- ja esitystekniikka?
Voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo-, ääni- tai näyttämömies, miksaaja, maskeeraaja tai tekninen avustaja. Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta.
Sopiiko tämä tutkinto minulle?
Tämä tutkinto sopii sinulle, jos sinulla on koulutuksen vaatima alan työ- tai harjoittelupaikka. Lisäksi sinulla tulee olla aiempia opintoja tai työkokemusta teatteri- ja esitystekniikan alalta. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, tutustu media-alan perustutkintoon (audiovisuaalisen viestinnän osaamisala).
Alalle työllistyminen vaatii yrittäjämäistä otetta. Tämän tutkinnon käytyäsi voit työskennellä esimerkiksi teatteri- ja tapahtumatuotannoissa, tapahtuma-alan yrityksissä osana tiimiä, oopperassa, teattereissa, kulttuuritaloissa tai palvelun tuottajana freelancerina. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi valo- tai äänimies, miksaaja tai tekninen avustaja.
Miten ja missä voin opiskella?
Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).
Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka sisältää alan työpaikalla järjestettävää koulutusta, projekteja, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta. Lähiopetusta on klo 10–15, noin 3–5 päivänä kuukaudessa pääasiassa Keuda-talolla Keravalla. Osa lähiopetuksesta voi olla myös Järvenpään Wärtsilänkadun toimipisteessä. Projekteihin liittyvää opiskelua voi olla myös muina aikoina. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet. Tarkempi suunnitelma opinnoista tehdään henkilökohtaistamisessa. Opinnot alkavat vuosittain tammikuussa ja elokuussa. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Kysy lisää!
Piippo Ulla-RiittaOpinto-Ohjaaja
Järvenpää, Wärtsilänkatu 7
Aalto TimoOpettaja
Järvenpää, Wärtsilänkatu 7
Keudan HakeutumispalvelutKiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Yhteystiedot
Keuda
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (150 osp) täytä seuraavat tiedot: