🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kansanopistot

Opistovuosi oppivelvollisille

Pekka Halosen akatemia, paikassa Tuusula
Pituus
37 viikkoa
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
37 viikkoa
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Opistovuosi oppivelvollisille

Kuvataide opiskelijan työ

Pekka Halosen akatemian luova opistovuosi – tule Pekkislinjalle!

Opistovuosi antaa mahdollisuuden omien tavoitteiden pohdintaan. Opinnot tarjoavat kuvallisesta ilmaisusta kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden tutustua alan opiskeluun ja samalla selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmiaan. Opinnot eivät kuitenkaan edellytä aiempaa alan harrastuneisuutta tai osaamista.

Opistovuosi kestää 34 viikkoa ja on laajuudeltaan 53 opintopistettä. Koulutus muodostuu opiskeluvalmiuksia ja perustaitoja tukevista osaamiskokonaisuuksista sekä kuvalliseen ilmaisuun painottuvista suuntautumisopinnoista. Opiskelun aikana perehdytään toisen asteen koulutusmahdollisuuksiin. Opinnot sisältävät tutustumiskäyntejä ja opintovierailuja sekä antavat tietoteknisiä valmiuksia jatko-opintoihin ja oman osaamisen esittelyyn. Opintojen aikana on mahdollista perusopetuksen arvosanojen korottaminen.

Koulutuksen osaamiskokonaisuudet (24 op)

 • Arjen taidot ja elämänhallinta
 • Opiskelu-, itsetuntemus- ja työelämätaidot
 • Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
 • Matemaattiset perustaidot ja ongelmanratkaisutaidot
 • Aktiivinen kansalaisuus
 • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot

Koulutuksen suuntautumisopinnot (29 op)

Suuntautumisopinnoissa näkyvät oppilaitoksen kuvallisen ilmaisun koulutustarjonnan painopisteet. Opinnot sisältävät mm. kuvallisen ilmaisun perustaitojen kehittämistä sekä antavat valmiuksia visuaalisen alan toisen asteen koulutukseen hakeutumiseen. Muiden osaamiskokonaisuuksien taitoja voidaan opiskella myös suuntautumisopintojen yhteydessä.

Kuvallisen ilmaisun perustaidot

Osaamiskokonaisuus jakautuu pienempiin opintojaksoihin, joissa tutustutaan kuvallisen ilmaisun eri välineisiin ja työmenetelmiin kuten esimerkiksi piirustukseen, maalaukseen, kuvanveistoon, valokuvaukseen tai animaation tekemiseen.

Visuaalinen ympäristö ja mediakulttuuri

Opinnoissa tutustutaan visuaaliseen kulttuuriin ja -viestintään, alueen kulttuurikohteisiin sekä kuvan toteuttamisen keinoihin. Eri ilmiöitä tutkitaan ja havainnoidaan kuvallisen ilmaisun eri välinein. Osaamiskokonaisuus jakautuu pienempiin opintojaksoihin, joissa aiheita käsitellään teemoittain ilmiö- ja projektilähtöisesti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Opistovuosi oppivelvollisille, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy 2024

 • Lähiopetus
 • Tuusula

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Tuusula
 • Hakuaika: Jatkuva haku / kesäkuu 2024

Hakeminen

Jatkuva haku

Jatkuva haku aukeaa yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen kesäkuussa 2024. Hakeutumiseen kuuluu yksilöhaastattelu ja haastattelun ennakkotehtävä, joka tuodaan mukaan haastatteluun. Haastattelu (20 min) toteutetaan Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa. Hakijaan ollaan yhteydessä kahden viikon sisällä haastatteluajan sopimiseksi. Ennakkotehtäväohjeistus ja valintaperustekuvaus löytyvät alta.

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on 20.2.–19.3.2024. Hakeutumiseen kuuluu yksilöhaastattelu ja haastattelun ennakkotehtävä, joka tuodaan mukaan haastatteluun. Haastattelu (20 min) toteutetaan Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa. Ennakkotehtäväohjeistus ja tarkempaa tietoa haastattelusta löytyy alta. Lisätiedot ja haku Opintopolussa. Löydät tämän hakukohteen Pekka Halosen akatemian koulutuksista.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opinnot, niihin kuuluva opetusmateriaali ja -välineet sekä päivittäinen ruokailu ovat maksuttomia oppivelvollisille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Opistovuosi oppivelvollisille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Pekka Halosen akatemia
Kansanopistontie 60
04380 Tuusula

Pekka Halosen akatemia

Keudan Pekka Halosen akatemia on kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistunut Keudan toimipiste Tuusulan Rantatien tuntumassa. Toimipisteessä toimivan kansanopiston tavoitteena on kehittää kuvataiteen koulutusta, joka kohdistuu taiteen ammattiopetuksen ja toisaalta työväen- ja kansalaisopistojen opintojen väliin. Kansanopistossa on opetusta kolmella eri linjalla. Opisto...

Lue lisää oppilaitoksesta Pekka Halosen akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu