Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Taideteollisuusalan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Suunnitellaan, rakennetaan, sisustetaan, korjataan ja entisöidään!

Taideteollisuusalan perustutkinto antaa sinulle valmiuksia luoda oman suuntautumisesi mukaisia tuotteita, tiloja tai palveluita. Alan ammattilaisena tunnet alasi yleisimmät materiaalit, työvälineet ja valmistusmenetelmät ja osaat käsitellä ja työstää materiaaleja.

Teknisen ammattitaidon lisäksi tarvitset yrittäjähenkisyyttä, kykyä oppia jatkuvasti uutta, hahmottaa kokonaisuuksia, hyödyntää digitalisaation suomia mahdollisuuksia alalla ja työskennellä yhdessä toisten kanssa.

Keudassa voit opiskella taideteollisuusalan perustutkinnon kahta eri osaamisalaa: sisustusalan osaamisala ja puusepänalan osaamisala. Molemmista valmistut artesaaniksi.

Sisustusalan artesaanina osaat suunnitella ja toteuttaa sisustuskokonaisuuksia asiakkaille. Teet työtä tiimeissä, joissa tekijät ovat erikoistuneet eri osaamisalueisiin. Sisustusalan artesaanina olet usein moniosaaja. Voit toimia yrittäjänä tai työntekijänä tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, palvelujen suunnittelu- ja toteuttamistehtävissä, teollisessa tuotannossa, asiakaspalvelu- ja myyntityössä.

Puuseppäartesaanina osaat suunnitella ja valmistaa sekä korjata ja entisöidä puisia huonekaluja ja muita puutuotteita. Tunnet puulajit, niiden erityispiirteet sekä käyttökohteisiin parhaiten soveltuvat materiaalit, rakenteet ja liitokset. Käytät työssäsi käsityötekniikoita ja hyödynnät nykyaikaisia puuntyöstökoneita. Suunnittelussa käytät apuna alan uusimpia ohjelmistoja ja opit valmistamaan osia 3D-tulostimella ja CNC-jyrsimellä.

Keudassa voit rakentaa oman näköisen opintopolun ja opiskella joustavasti henkilökohtaiseen ohjaukseen tukeutuen. Oppimisympäristömme ovat monipuolisia ja pääset tekemään mm. tilaus- ja harjoitustöitä. Teemme tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa, joten saat mahdollisuuden päästä oppimaan alan työpaikkoihin, messuille ja tapahtumiin. Voit myös lähteä kansainväliselle työelämäjaksolle ja osallistua alan kilpailuihin.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia työkalupakista (n. 150 €) ja satunnaisia matkakustannuksia opintokäynneistä. Lisäksi opiskelijalle voi tulla materiaalimaksuja itselle tehtävistä tuotteista.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda taideteollisuusalan perustutkinto artesaani

Kysy lisää!

Piippo Ulla-Riitta

Opinto-Ohjaaja

+358504302753

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Vahteristo Teppo

Opettaja

+358504150954

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu