Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Kerava
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Talotekniikan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Talotekniikka on tulevaisuuden ala!

Kylmäasentajana asennat ja huollat kylmäaineilla toimivia ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita jäähdytys- ja lämmityslaitteita. Teet laite-, putkisto- ja kylmälaitoksen sähköasennuksia piirustusten ja työselitysten mukaisesti. Hallitset alan perustyökalut ja työmenetelmät sekä osaat käsitellä kylmäaineita ympäristösäädösten mukaisesti. Keudassa käytäntö ja teoria kulkevat käsi kädessä. Tarjoamme sinulle yksilöllistä, monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta nykyaikaisilla työvälineillä hyvissä työtiloissa. Tutkinto antaa pätevyyden kaiken kokoisten kylmälaitosten ja kylmäaineella toimivien lämpöpumppujen kanssa toimimiseen. Pääset opintojen aikana rakentamaan ja kokeilemaan erilaisten laitosten rakentamista sekä osallistumaan asiakkaille tehtäviin asennus, huolto- ja korjaustöihin.

Putkiasentajana teet putkistojen asennus- ja korjaustöitä, erilaisia LVI-laitteiden huoltotehtäviä sekä lämmityslaitteiden ja -verkostojen asennuksia. Keudasta saat huippuluokan koulutuksen talotekniikan alalle. Panostamme koulutuksessa käytännönläheisyyteen – oppiminen tapahtuu nykyaikaisissa opetustiloissa sekä käytännön töiden parissa. Opintojen aikana pääset mukaan talotekniikka-alan messuille ja taloprojekteihin.

Ilmanvaihtoasentajana tehtäviisi kuuluu pien- ja kerrostalojen sekä teollisuus- ja toimistorakennusten ilmanvaihtokanavistojen ja koneiden asentaminen ja huolto. Teet myös ilmanvaihtojärjestelmien mittauksia, tasapainotusta ja puhdistusta. Keudasta saat huippuluokan koulutuksen talotekniikan alalle. Panostamme koulutuksessa käytännönläheisyyteen – oppiminen tapahtuu nykyaikaisissa opetustiloissa sekä käytännön töiden parissa. Opintojen aikana pääset mukaan talotekniikka-alan messuille ja taloprojekteihin.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Lähiopetusta on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Ilta-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Kylmäasentajan koulutuksessa lähiopetusta oppilaitoksessa on tiistaisin ja torstaisin klo 17–21 sekä lauantaisin klo 8.30–15.00. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Edellytykset opiskelulle

Fyysinen hyvä kunto on alalla eduksi.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppikirjoista (max 100 €).

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun

Kysy lisää!

Lahti-Olsen Jake

Opinto-Ohjaaja

+358505356159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kylmäasennus

Anttila Jussi

Opettaja

+358401744529

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Ilmanvaihtoasennus ja putkiasennus

Silen Jarno

Opettaja

+358500421527

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keuda talotekniikan perustutkinto kylmäasentaja Keuda talotekniikan perustutkinto putkiasentaja Keuda talotekniikan perustutkinto ilmanvaihtoasentaja

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu