Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Kuljetusalan ammattitutkinto

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
Henkilökohtaistetaan
suomi
   
Monimuotokoulutus
Nivala
Ammattitutkinnot

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto

Henkilökuljetusten osaamisala/Linja-autonkuljettaja: koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työllistymään kuljetusalalle ja soveltuvat sekä terveytensä että asiakaspalveluvalmiuksiensa puolesta alalle. Pääsyvaatimuksena on 21 vuoden ikä ja BC- ajokortti. Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Tavarakuljetusten osaamisala/Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja: koulutus on tarkoitettu kuljetusalasta ja asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneille vähintään 21-vuotiaille, joilla on C-kortin ajolupa ja autokoulun harjoittelu- ja syventävä vaihe suoritettu ja ajokorttiasetusten mukainen terveys.

Metsäteollisuuden kuljetusten osaamisala/Puutavara-auton kuljettaja: koulutus on räätälöity henkilöille, joilla on jo valmiiksi kuljetusalan perustason ammattipätevyys, CE-kortti ja kokemusta kuljetustehtävistä.

Koulutuksen sisältö

Henkilökuljetusten osaamisala/Linja-autonkuljettaja: opiskelijat suorittavat D-luokan tutkinnot ja henkilöliikenteen ammattipätevyyden sekä suorittavat linja-autonkuljettajan ammattitutkinnon.

Tavarakuljetusten osaamisala/Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja: opiskelijat koulutetaan yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammattiin ja he suorittavat yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammattitutkinnon. Opiskeluryhmiä aloittaa kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja toinen vuoden alussa.

Työelämässä

Linja-autonkuljettaja kuljettaa matkustajia vakiovuoro-, paikallis-, pikavuoro-, tilaus- tai palveluliikenteessä. Työtehtäviin kuuluu ajamisen lisäksi matkustajien neuvomista, matkalippujen myymistä ja rahastamista sekä rahdin käsittelyä.

Linja-autonkuljettajat työskentelevät yksityisen bussiyrityksen tai kunnallisen liikennelaitoksen palveluksessa. Linja-autonkuljettajan työ on ennen kaikkea palveluammatti, jossa tarvitaan hyvän ajotaidon ja monipuolisen kaluston hallinnan lisäksi joustavaa asiakaspalvelutaitoa.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajat kuljettavat täysperävaunu- tai puoliperävaunuyhdistelmillä monenlaisia lasteja. He ajavat pääasiassa pitkillä linjoilla tai sitten tuotantolaitoksista asiakkaille tai jatkokuljetettavaksi.

Ajamisen lisäksi työhön kuuluu kuorman lastaamista ja purkamista sekä kuljetusasiakirjojen toimittamista eteenpäin. Työhön kuuluu myös auton huoltotöitä ja tarvittaessa pienimuotoisia korjaustöitä. Kuljettajia työllistävät pääasiassa pienet kuljetusyritykset. Ammatti edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuljetusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta 400 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Maliskyläntie 2
85500 Nivala

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi

Arvioinnit

Kuljetusalan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: