Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiilien valmistaja

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Nivala (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+4 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+4 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiilien valmistaja

Ompelija hymyilee kameraan ja istuu työhuoneessa.

Tekstiili- ja muotialan ammattilaisena osaat valmistaa erilaisia vaatteita, asusteita ja sisustustekstiilejä sekä toimia alan liikkeissä myyntitehtävissä. Tunnet tuotteisiin käytettäviä materiaaleja, kaavoitusta, rakenteita ja tarvikkeita. Tuotteiden markkinoinnissa ja myynnissä hallitset erilaisia digitaalisen viestinnän kanavia.

Muotialan opinnoissa (ompelija tai mittatilausompelija) tunnistat eri asiakasryhmiä. Olet kiinnostunut pukeutumisesta ja muodista. Tunnistat muodin ja pukeutumisen eri ilmiöitä ja osaat suunnata tuotantoasi sen mukaisesti. Osaat suunnitella ja valmistaa uniikkeja tuotteita tai tuotantosi koostuu pienten, vaihtuvien sarjojen valmistuksesta. Hallitset henkilö- ja tilastailauksen perusteet.

Sisustustekstiilien valmistajan opinnoissa hallitset yksilöllisten sisustustuotteiden ja tuotesarjojen, sekä sisustuskokonaisuuksien suunnittelun ja ompelullisen valmistuksen. Tunnet eri sisustustyylejä ja sisustamisen muotivirtauksia. Sinulla on mahdollisuus toteuttaa omia kangaskuoseja kankaankuvioinnin eri tekniikoita hyödyntäen.

Koulutuksen sisältö

Tekstiili- ja muotialan opinnoissa sinulla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti muotiin ja sisustustekstiileihin liittyviin työtehtäviin. Opinnoissa painottuu tekemisen kautta oppiminen teoriaa unohtamatta. Opinnoissasi pääset käyttämään monipuolista ja hyvää konekantaa. Kiinnostuksesi mukaan valitsemillasi työpaikoilla opit lisää.

Kalajoella sinulla on mahdollisuus suunnata opintoja ompelijan (sarjatuotannossa toimiva) tai sisustustekstiilien valmistajan tutkintoon. Nivalassa tutkintosi on mittatilausompelija. Sekä Kalajoella että Nivalassa voit myös painottaa opintojasi kengän ompelullisen valmistuksen suuntaan.

Työelämässä

Tutkinnon suorittanut ompelija, mittatilausompelija tai sisustustekstiili-ompelija voi työskennellä yrittäjänä valmistaen asiakkaille yksilöllisiä tuotteita tai tuotesarjoja. Hän voi toimia alihankkijana toisille yrityksille (vaate- ja sisustussuunnittelijat, muotikaupat, kangaskaupat, sisustusalan liikkeet). Verkkokauppa, kutsumyynti, ompelukahvila, pop up-myynti yms. uudet kaupankäynnin muodot antavat mahdollisuuksia työllistyä. Sinulla on myös valmiuksia työskennellä muotikaupan ja sisustustuoteliikkeiden myynti- ja neuvontatehtävissä sekä teatterin puvustuksen, ohjaustoiminnan tai kengän valmistuksen työtehtävissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiilien valmistaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.

Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiilien valmistaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | ompelija, mittatilausompelija, sisustustekstiilien valmistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.