AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | verkko-opinnot

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti (+1 sijaintia)
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus, Etätoteutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus, Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | verkko-opinnot

tietokone ja lasit, lab logo

Digitaaliset palvelut ovat osa jokapäiväistä elämäämme ja niiden toimivuus on yhä keskeisemmässä roolissa jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa. Tästä syystä tarvitaan tieto- ja viestintätekniikkaa hallitsevia insinöörejä kehittämään ja toteuttamaan käyttäjälähtöisiä uusia palveluita ja niiden toimintaan tarvittavia järjestelmiä.

Tietotekniikkaa tarvitaan lähes kaikilla aloilla, joten sen osaaminen antaa mahdollisuudet hakeutua eri alojen tietoteknisiin tehtäviin niin kotimaassa kuin kansainvälisissä organisaatioissa.

Opintojen alkuvaiheessa rakennat vankan pohjan IT-alan syventämiseksi myös opintojen jälkeen. Saat perustiedot muun muassa ohjelmistojen kehityksestä, teknisen visualisoinnin hyödyntämisestä sekä tietoverkkojen ja IoT-teknologian yhdistämisestä.

Tieto- ja viestintätekniikkaa voi opiskella itsenäisesti verkossa tai kampuksella

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelu on verkkomuotoista eli paikasta riippumatonta: opiskelet itsenäisesti verkossa yhdessä muiden kanssa. Tarvitset hyvät verkkoyhteydet ja toimivat laitteet. Itsenäisempi työskentely vaatii sitoutumista, ongelmanratkaisukykyä, ahkeruutta ja tehokasta ajankäyttöä, mutta tuottaa hyviä oppimistuloksia.

Vaikka opetus on verkkomuotoista, opintojen toteutus vaatii ajoittain osallistumaan aikataulun mukaisiin oppimissessioihin. Samalla opit käyttämään sujuvasti digiajan uusimpia verkkotyökaluja ja toimimaan aktiivisesti ja yhteisöllisesti verkossa. Osa toteutuksista on täysin aikaan sitomatonta, mutta ei koko tutkinto.

Tutkintoon liittyy mahdollisuus osaamisen suuntaamiseen alueille, jotka toteutetaan kampusympäristössä tai yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Tällaisia osaamisen alueita ovat mediatekniikkaan ja esimerkiksi tietoverkkojen rakentamiseen liittyvät hankkeet.

Double Degree Valencian teknillisestä yliopistosta

Tietotekniikka on alana aidosti kansainvälinen. LABin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksella on laajat yhteistyöverkostot kansainvälisiin yliopistoihin. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijana voit suorittaa Double Degreen: opiskelemalla vuoden Espanjassa voit saada tutkinnon myös Valencian teknillisestä yliopistosta.

Yrityskontakteja ja aitoja työelämän toimeksiantoja

Opiskelun aikana olet projektien kautta aktiivisesti yhteistyössä yritysten ja julkisyhteisöjen (esim. kunnat, kaupungit, yliopistot ja tutkimuslaitokset) kanssa. Näiden toimeksiantojen kautta saat käsityksen siitä, millaisia työelämätaitoja insinööriltä vaaditaan. Tämä antaa myös sinulle hyvät mahdollisuudet luoda kontakteja paikallisiin yrityksiin.

Opintojen rakenne

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus rakentuu ydinosaamisesta ja täydentävästä osaamisesta. Täydentävä osaaminen voi olla esim. tieto- ja viestintätekniikan toisen suuntautumisen ammattiopintoja, monialaisia väyläopintoja tai jotakin muuta omaa ammatillista kasvua tukevaa osaamista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | verkko-opinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Lahti
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Syksy

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | verkko-opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu