Ylemmät AMK-tutkinnot

Kuvataiteilija (ylempi AMK) | kuvataide

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lappeenranta
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuvataiteilija (ylempi AMK) | kuvataide

kuvataide ja lab logo

Kuvataiteen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon painopisteenä on julkisen taiteen osaamisen vahvistaminen. Koulutus haastaa luomaan uusia keinoja suunnitella ja toteuttaa julkista taidetta. Samalla kehitetään uusia ratkaisuja, joilla julkista taidetta on yhteiskunnassamme mahdollista toteuttaa sekä päivittää mahdollisuuksia sen kokemiselle.

Koulutuksessa kartoitetaan uusia julkisen taiteen mahdollisuuksia ja pyritään laajentamaan julkisen taiteen käsitettä. Koulutus antaa hyvät perusteet julkisen taiteen hankkeisiin ja niihin osallistumiseen sekä alan asiatuntijana toimimiseen.

Opiskelu keskittyy taiteelliseen ilmaisuun julkisen taiteen keinoin sekä yhteistyötahojen kanssa toimimiseen. Koulutuksessa painotetaan valmiuksia tuoda omaa osaamistaan ja tuotantoaan esille sekä visuaalisesti, suullisesti että kirjallisesti.

Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat julkisen taiteen teoria ja käytänteet, taiteilijan työelämä ja tuotanto julkisen taiteen parissa. Opinnoissa vahvistetaan julkisen taiteen suunnitelmien esittämistaitoja esimerkiksi 3D-mallintamalla. Koulutuksessa perehdytään julkiseen taiteeseen liittyvään kilpailutoimintaan ja osaamisen esilletuomisen. Luennoitsijoina ovat alan keskeiset asiantuntijat ja toimijat.

Opintojen sisältö

Kuvataiteen opetus tapahtuu joustavasti etäopetuksena ja opiskelu onnistuu myös työn ohessa. Opinnot järjestetään etukäteen sovittuina ajankohtina, pääosin ilta-aikaan verkossa.

Kuvataiteen YAMK-opinnot keskittyvät taiteelliseen ja teoreettiseen osaamiseen, asiantuntijatyöosaamisen sekä julkiseen taiteeseen liittyviin opintoihin. Koulutuksessa syvennetään taiteilijan taiteellista ja teoreettista tietämystä.

Opinnot parantavat taiteilijan presentaatiotaitoja ja valmiuksia tuoda omaa osaamistaan ja tuotantoaan esille sekä kykyä tehdä julkisen taiteen tarjouksia. Opintojen yhteydessä käydään läpi kehittämistyöhön ja projektin johtamiseen liittyviä piirteitä, jotka tukevat alan asiantuntijaosaamista.

Keskeinen osa opintoja on myös opinnäytetyö. Kuvataiteen ylemmän tutkinnon (YAMK) opinnäyte muodostuu julkisen taiteen suunnitteluprojektista ja sitä koskevasta kirjallisesta raportista.  

Opintojen rakenne

Koulutuksen laajuus on 60 op, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 15 op, täydentävä osaaminen 15 op ja opinnäytetyö 30 op. Täydentävä osaaminen sisältää vapaasti valittavia opintoja.

Ydinosaamiseen kuuluu julkisen taiteen teoriat ja käytännöt, tuotanto-osaaminen ja työelämäosaaminen

Täydentävän osaamisen tarjonnassa on esimerkiksi 3D-mallintaminen kuvataiteilijan työvälineenä, projektijohtamista ja kaupunkimuotoilua.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataiteilija (ylempi AMK) | kuvataide, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Lappeenranta
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kuvataiteilija (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataiteilija (ylempi AMK) | kuvataide? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu