Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Lappeenranta
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus

Kuvataiteen AMK-koulutus antaa valmiudet toimia kuvataiteilijan ammatissa. Opintoihin sisältyy monipuolisesti sekä perinteisiä että uusia taiteen tekemisen menetelmiä. Opintojen keskiössä on nykytaide ja sen tekeminen.

Kuvataiteilijan ydinosaaminen rakentuu kolmesta osasta: taiteellisesta työskentelystä ja sen kehittämisestä, taiteilijan ammatin harjoittamisesta sekä taiteen arvioinnista ja analysoinnista.

Kuvataiteen koulutuksessa kehität ammattitaitoasi ja visuaalisen alan asiantuntijuuttasi. Opiskelet taiteen tekemistä sekä käytännön että teorian kautta niin yksittäisillä opintojaksoilla kuin työelämälähtöisissä projekteissakin. Teet taidetta erilaisissa oppimisympäristöissä, ja opit toimimaan taiteen alan verkostoissa ja monikulttuurisessa ympäristössä.

Kuvataiteilijana keskustelet kuvien kautta. Valmistuneilla kuvataiteilijoilla on vahva ammatti-identiteetti. Koulutuksen työelämälähtöisyyttä vahvistavat opettajina toimivat kuvataiteilijat. Teet opintojesi ajaksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman, johon voit koota opintoja kuvataiteen lisäksi myös muilta koulutusaloilta.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelet monipuolisesti eri taiteenaloja. Sen jälkeen voit syventyä valitsemasi taiteenalan ammattiopintoihin tai koota opintoja eri taiteenlajeista.

LAB-ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuksessa voit opiskella muun muassa taidegrafiikkaa, maalausta, valokuvataidetta, kuvanveistoa, korutaidetta sekä taiteen uusia suuntauksia kuten julkista taidetta ja taiteen käyttöä hyvinvoinnissa. Perinteisten menetelmien rinnalla ovat vahvasti mukana uudet materiaalit ja teknologiat.

Lisäksi voit valita taiteenaloja yhdistävistä opintoja sekä opintoja, jotka suoritetaan yhdessä eri koulutusalojen opiskelijoiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Monialainen Lappeenrannan kampus mahdollistaa yhteistyön yli koulutusalarajojen.

 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kuvataiteilija (AMK)

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalaa, tekniikkaa, liiketaloutta, hotelli-, ravintola ja matkailualaa sekä muotoilua, taidetta ja visuaalista viestintää. LABin Muotoiluinstituutti jatkaa Lahden Muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille avoimia korkeakouluopintoja avoimessa AMK:ssa sekä täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia jo korkeakoulututkinnon suorittaneille.  LABilla on...


Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Kirkkokatu 27
15140 Lahti


Arvioinnit
Arvioinnit
Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,7)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: