Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Ei arviointeja

Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lappeenranta
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus

Kuvataiteen AMK-koulutus antaa valmiudet toimia kuvataiteilijan ammatissa. Opintoihin sisältyy monipuolisesti sekä perinteisiä että uusia taiteen tekemisen menetelmiä. Opintojen keskiössä on nykytaide ja sen tekeminen.

Kuvataiteilijan ydinosaaminen rakentuu kolmesta osasta: taiteellisesta työskentelystä ja sen kehittämisestä, taiteilijan ammatin harjoittamisesta sekä taiteen arvioinnista ja analysoinnista.

Kuvataiteen koulutuksessa kehität ammattitaitoasi ja visuaalisen alan asiantuntijuuttasi. Opiskelet taiteen tekemistä sekä käytännön että teorian kautta niin yksittäisillä opintojaksoilla kuin työelämälähtöisissä projekteissakin. Teet taidetta erilaisissa oppimisympäristöissä, ja opit toimimaan taiteen alan verkostoissa ja monikulttuurisessa ympäristössä.

Kuvataiteilijana keskustelet kuvien kautta. Valmistuneilla kuvataiteilijoilla on vahva ammatti-identiteetti. Koulutuksen työelämälähtöisyyttä vahvistavat opettajina toimivat kuvataiteilijat. Teet opintojesi ajaksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman, johon voit koota opintoja kuvataiteen lisäksi myös muilta koulutusaloilta.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelet monipuolisesti eri taiteenaloja. Sen jälkeen voit syventyä valitsemasi taiteenalan ammattiopintoihin tai koota opintoja eri taiteenlajeista.

LAB-ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuksessa voit opiskella muun muassa taidegrafiikkaa, maalausta, valokuvataidetta, kuvanveistoa, korutaidetta sekä taiteen uusia suuntauksia kuten julkista taidetta ja taiteen käyttöä hyvinvoinnissa. Perinteisten menetelmien rinnalla ovat vahvasti mukana uudet materiaalit ja teknologiat.

Lisäksi voit valita taiteenaloja yhdistävistä opintoja sekä opintoja, jotka suoritetaan yhdessä eri koulutusalojen opiskelijoiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Monialainen Lappeenrannan kampus mahdollistaa yhteistyön yli koulutusalarajojen.

 

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Lappeenranta
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kuvataiteilija (AMK)
LAB-ammattikorkeakoulu
Kirkkokatu 27
15140 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketalous, muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä, sosiaali- ja terveysala sekä tekniikka. LAB syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää — tehdä...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu