AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lappeenranta
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus

kuvataide ja lab logo

Muotoiluinstituutin kuvataiteen opintojen keskiössä on nykytaide, mutta opinnoissa tutustutaan uusien taiteen tekemisen menetelmien rinnalla monipuolisesti myös perinteisiin taiteen menetelmiin. Kampuksemme tarjoaa monipuoliset pajat taiteelliseen työskentelyyn aina korumuotoilusta serigrafiaan ja kuvanveistoon, mutta myös mahdollisuuden poikkitieteelliseen työskentelyyn. Kehityt opinnoissasi taiteilijana ja visuaalisena ajattelijana sekä käytännön että teorian kautta.

Tutustutamme sinut kokeneiden kuvataiteilija-opettajiemme johdolla myös taiteilijoiden verkostoon ja taiteen tekemisen maailmaan laajemmin. Kampuksemme omien gallerioiden seinille työsi pääsevät opintoaikana useasti ja työelämälähtöisiä projekteja toteuttaessa pääsevät monet teokset myös suuremman yleisön eteen.

Kuvataiteen koulutuksessa voit opiskella mm:

  • taidegrafiikkaa
  • maalausta
  • valokuvataidetta
  • kuvanveistoa
  • korutaidetta
  • serigrafiaa
  • taiteen uusia suuntauksia, kuten julkista taidetta ja soveltavaa taidetta

Kuvataitelija opiskelee monipuolisesti eri taiteen menetelmiä

Kuvataiteilijan opinnot jakaantuvat kahteen osaan: ydinopintoihin ja täydentäviin opintoihin. Ydinopintoihin kuuluu kaikille yhteisiä opintoja ja kuvataiteen ammatillista ydinosaamista.Teet opintojesi ajaksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskelet monipuolisesti eri taiteen menetelmiä. Kuvataiteen opetus painottuu luovuuteen, kokeilevuuteen ja taiteelliseen prosessiin, unohtamatta taiteen eri menetelmien oppimista: maalaamista, piirtämistä, digitaalisuutta, kontekstuaalisuutta, painettua taidetta sekä korutaidetta ja tilallista taidetta. Täydentävissä opinnoissa taiteen tekemistä lähestytään monipuolisesti, vastuullisesti ja sisältönäkökulmia painottaen.

    Toisen vuoden suuntautumisopinnoissa paneudut taiteen eri ilmenemismuotoihin kuten tilalliseen- ja korutaiteeseen, painettuun- ja maalaustaiteeseen, eri valmistustapoihin ja materiaaleihin, väriin, mittakaavaan ja digitaalisuuteen.

    Studio-opetus painottuu kolmanteen vuoteen: sinulla on mahdollisuus suuntautua mm. taiteeseen ja teknologiaan, ympäristötaiteeseen, osallistavaan taiteeseen tai taiteeseen julkisessa tilassa. Studiossa oppimista tapahtuu myös yhteistyössä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

    Tutkivana taiteilijana syvennyt tekijänä ja etenet opinnäytteeseen opintojesi viimeisenä vuonna.

    Monialainen Lappeenrannan kampus mahdollistaa kuvataiteen opintojen tekemisen yli koulutusalarajojen. Kampuksella kuvataiteen opiskelijat pääsevät järjestämään näyttelyjä eri galleriatiloissa.

    Opintojen rakenne

    YDINOSAAMINEN 75 op
    Yhteinen ydinosaaminen 15 op
    Ammatillinen ydinosaaminen 60 op

    Harjoittelu 30 op
    Opinnäytetyö 15 op

    TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN 120 op
    Taiteen suuntaumisopinnot 45 op
    Studiot 75 op

    Kiinnostuitko koulutuksesta?

    Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

    Seuraavat toteutukset

    Tulossa 1 toteutus

    Syksy

    • Lähiopetus
    • Lappeenranta
    • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

    Hakeminen

    Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

    Tutkinto / todistus

    Kuvataiteilija (AMK)

    Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä

    Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataiteilija (AMK) | kuvataide | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

    reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
    LAB-ammattikorkeakoulu
    Mukkulankatu 19
    15210 Lahti

    LAB-ammattikorkeakoulu

    LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

    Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

    Sponsoroitu