🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kuvataiteilija (AMK) | valokuvaus | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Kuvataiteilija (AMK) | valokuvaus | päivätoteutus

lab logo ja kamera

Muotoiluinstituutin valokuvauksen opinnot rakentuvat dokumentaarisen valokuvan traditiolle. Digitaalisten teknologioiden kehittyessä valokuvan suhde todellisuuteen muuttuu ja asiantuntijalta vaaditaan kykyä ymmärtää ja käsitellä tätä muutosta. Maailmassa, jossa valokuvat ovat kaikkialla, tarvitaan kameralla tuotetun taiteen ja viestinnän asiantuntijuutta, mikä tarkoittaa paitsi kykyä tuottaa merkityksellisiä valokuvia ja videoteoksia, myös kykyä tulkita ja hallinnoida kuvavirtoja. Ilmaisuvälineensä asiantuntijana valokuvaaja osaa lukea kuvan merkityksiä ja sanallistaa niitä suullisesti ja kirjallisesti.

Valokuvauksen opinnoissa valokuvateoksia tuotetaan niin taiteen ja journalismin ammattikentille kuin muillekin ammattikentille. Projekteja tukevat modernin kampuksen suuri oma valokuvastudio ja tulostuksen laboratoriot. Poikkiteteelliseen ja -taiteelliseen työskentelyyn käytössä on myös laaja pajojen ja visuaalisten osaajien verkosto.

Valokuvauksen opinnoissa painottuu dokumentaarinen ja havainnoiva lähestymistapa

LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampuksella toteutettavassa valokuvauksen koulutuksessa painottuvat havainnoiva ja dokumentaarinen lähestymistapa. Valokuvauksen opiskelijat tulkitsevat ajan ilmiöitä ja luovat kuvakertomuksille uudenlaisia esittämistapoja niin kuvataiteen kuin journalisminkin kentillä. Opinnoissa opiskelija hankkii myös studiokuvaamisen osaamista esimerkiksi tuote- ja mainoskuvauksessa. Opettajat antavat yksilöllistä ohjausta, joka huomioi kunkin opiskelijan omat vahvuudet. Kuvaamisen lomassa kulkevat kuvien sanallistamiseen ja keskeisten kuvateorioiden tuntemiseen tähtäävät opinnot. Tämä vahvistaa edelleen opiskelijan omaa kuvallista ilmaisukykyä.

Valokuvauksen opetus toteutetaan luovassa ja yhteisöllisessä oppimisympäristössä. Kampuksen tilat ja laitteet mahdollistavat monipuolisen ja ajanmukaisen oppimisen. Opiskelet usein erilaisissa projekteissa tai työelämähankkeissa ja ensimmäinen työpaikka tai ensimmäiset asiakkaat löytyvät usein opiskelun aikana luotujen kontaktien kautta. Kuvataidekenttä toimintatapoineen tulee opintojen aikana sekin tutuksi.

LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden laajentaa ja syventää omaa osaamista vaihto-opintojaksolla ulkomaisissa yhteistyökorkeakouluissa. Näiden kumppanien kanssa järjestetään myös erilaisia intensiivityöpajoja ja LAB-ammattikorkeakoulu on mukana esim. näyttelyhankkeissa ja tapahtumissa.

Opintojen rakenne

YDINOSAAMINEN 75 op
   - Yhteinen ydinosaaminen 15 op
   - Ammatillinen ydinosaaminen 60 op

TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN 120 op

HARJOITTELU 30 op
OPINNÄYTETYÖ 15 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvataiteilija (AMK) | valokuvaus | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Lähiopetus
  • Lahti
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kuvataiteilija (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuvataiteilija (AMK) | valokuvaus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu