AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | konetekniikka | päivätoteutus

Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Insinööri (AMK) | konetekniikka | päivätoteutus

Konetekniikan insinööri

Konetekniikan ala perustuu korkeaan teknologiaan ja osaamiseen ympäristöarvot huomioiden. Konetekniikan tutkinto-ohjelma antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia useilla eri teollisuuden aloilla kone-, tuotekehitys- ja metalliteknologian tehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Kehity kanssamme monipuoliseksi osaajaksi! Käytössäsi ovat modernit ohjelmistot ja asiantuntevat opettajat Helsingin ydinkeskustassa. Projektit ja yritysten kanssa toimiminen tuottavat erinomaiset valmiudet tuleviin työtehtäviin. Opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä ja tekemällä oppimista.

Ammattialat

Opintojen alussa keskityt luomaan vahvan luonnontieteellisen ja teknisen osaamisen.  Valitun ammattialan opinnot alkavat toisena lukuvuotena, jonka jälkeen syvennytään oman alan erikoisosaamiseen.

Koneautomaatio

Koneautomaatio on tekniikkaa pullonpalautusautomaateista monimutkaisiin teollisuuden robottijärjestelmiin ja teollisen internetin sovellutuksiin. Siellä missä laitteen tai järjestelmän pitää toimia itsenäisesti tai käyttäjää ohjaavasti, tarvitaan koneautomaation ratkaisuja.

Koneautomaatio sisältää mekaniikkaa, elektroniikkaa ja ohjaustekniikkaa sekä sulautettuja järjestelmiä. Koneautomaation koulutus antaa opiskelijalle valmiudet toimia teollisuuden sekä palvelusektorin automaatiojärjestelmien suunnittelussa, myynnissä ja ylläpidossa. Myös liikkuvan kaluston kuten nosturien, veneiden ja trukkien järjestelmiä opiskellaan koneautomaatiossa.

Koneensuunnittelu

Koneensuunnittelun opinnoissa koulutetaan insinöörejä, jotka osaavat ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet ja suunnitella innovatiivisia, käyttäjäystävällisiä, helposti valmistettavia ja ympäristöystävällisiä tuotteita sekä johtaa tuotekehitysprojekteja.

Opinnoissa painottuvat tuotekehitys, materiaali- ja valmistustekniikka, teknillinen mekaniikka, tietokoneavusteinen suunnittelu CAD ja simulointi.

Koulutus antaa vankan perustan koneteknillisen yritystoiminnan eri osa-alueille, esimerkiksi suunnitteluun, tietokoneavusteiseen simulointiin ja myyntitehtäviin.

Koneensuunnitteluinsinöörin toimenkuvaan kuuluu konstruktiivisten ongelmien ratkaiseminen, joka edellyttää luovuuden, oma-aloitteisuuden ja yhteistyökyvyn lisäksi syvällistä perehtyneisyyttä koneenrakennustekniikan erityiskysymyksiin.

Valmistus- ja tuotantotekniikka

Valmistus- ja tuotantotekniikan suuntautumisvaihtoehdossa koulutetaan insinöörejä, jotka ovat sisäistäneet tuotannon eräänä yrityksen tärkeimmistä taloudellisista prosesseista. Tuotantotekniikan insinöörit osaavat suunnitella ja johtaa tuotteen valmistusta, hallitsevat nykyaikaiset tuotantomenetelmät sekä pystyvät johtamaan tuotantotyöhön osallistuvia ihmisiä.

Valmistus- ja tuotantotekniikan insinööri työskentelee teollisuustuotannon erilaisissa tuotannonsuunnittelu- ja johtotehtävissä sekä tuotantotiimien vetäjänä.

Koulutuksen toteutus

Konetekniikan koulutus on suunniteltu lukion tai ammattioppilaitoksen käyneille nuorille aikuisille. Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä sekä ohjattua itseopiskelua. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Insinööri (AMK) | konetekniikka | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vantaa
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Metropoliassa? Tilaa hakijan uutiskirje tästä!

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1
00920 Helsinki

Enemmän kuin korkeakoulu – neljä kampusta täynnä tekijöitä

Haluatko vaikuttaa siihen miltä maailma näyttää tulevaisuudessa? Saat Metropolialta enemmän kuin tutkinnon – saat valmiudet merkitykselliseen työhön sekä taidot jatkuvaan oppimiseen. Metropoliassa opiskelijat ja opettajat kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa....

Lue lisää oppilaitoksesta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu