Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Insinööri (AMK) | Konetekniikka | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Konetekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Konetekniikan insinöörinä osallistut kaikkien ihmisen tekemien esineiden, laitteiden ja koneiden tekemiseen tai suunnitteluun. Olemme rakentaneet Oulun ammattikorkeakoulun konetekniikassa opinnot sellaisiksi, että niiden aikana pääset luomaan suhteita ja näyttämään taitojasi mahdolliselle työnantajalle. Tavoitteenamme on, että sinä työllistyt insinöörin työtehtäviin. Se on paljon enemmän kuin se, että opiskelijana valmistut. Tarjoamme mahdollisuuden myös kaksoistutkintoon: voit saada samalla sekä suomalaisen että saksalaisen insinöörin paperit. 

Koulutuksen sisältö

Auto- ja kuljetustekniikan suuntautumisvaihtoehdon opinnoissa perehdyt autoalan jälkimarkkinointiin ajoneuvotekniikkaan, autoelektroniikkaan, polttomoottori- ja voimansiirtotekniikkaan sekä nykyaikaisiin ohjaus- ja säätöjärjestelmiin.

Oppimisympäristöösi kuuluu myös yksi Suomen monipuolisimmista autolaboratorioista. Keskeisiä vahvuusalueita ovat moottorinohjaus- ja tiedonkeruujärjestelmät sekä testausmenetelmät laboratoriossa ja pohjoisissa olosuhteissa. Osan kolmannen vuoden opinnoista teet ohjattuina projektitöinä yrityksissä. Opintojen aikana osallistut katsastajan alalletulokoulutukseen, jonka jälkeen voit suorittaa Liikenteen turvallisuusviraston järjestämän katsastajan loppututkinnon.

Koneautomaation suuntautumisvaihtoehdossa pääset perehtymään monipuolisesti innovatiiviseen koneiden, rakenteiden ja laitteiden tuotekehitykseen. Koneautomaatioon perehtyneenä koneinsinöörinä tiedät esimerkiksi, miten tuotekehitys teollisuudessa toimii ja kuinka automaation ohjausjärjestelmät suunnitellaan. Koulutuksessa käytät nykyaikaisia tuotekehitysympäristöjä kuten 3D-suunnittelu- ja simulointiympäristöjä suunnittelusta valmistukseen. Prototyyppi- ja tuotantovaiheeseen laboratorioissamme on modernit laitteistot 3D-tulostamiseen, robottisolujen rakentamiseen ja vaativiin koneistuksiin. Tärkeänä osana opintojasi ovat nykyaikaisen robotisoidun tuotantoautomaation suunnittelu ja toteuttaminen teollisuuden tuotekehitysprojekteissa. Osan kolmannen vuoden opinnoista teet ohjattuina projektitöinä alueen yrityksissä.

Tuotantotekniikan suuntautumisvaihtoehdossa syvennyt teollisuuden tuotanto- ja valmistusjärjestelmiin, valmistusteknologioihin, tuotannon automaatiojärjestelmiin, kunnossapitoon sekä laatu-, turvallisuus- ja ympäristöjohtamiseen. Suuntautumisvaihtoehdossa opiskelet tiiviissä yhteistyössä teollisuuden kanssa. Yhden lukukauden opinnot suoritat ohjattuina projektitöinä teollisuusyrityksissä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit
Insinööri (AMK) | Konetekniikka | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.