Sivuston käyttötapa: Mobiili

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto | kemianteollisuus

OSAO
Yhteenveto
2 vuotta
Ammattitutkinnot
Oulu
Alkavat koulutukset
Oulu
1.3.2021

Oulu
6.9.2021

Oulu
7.12.2021
Prosessiteollisuuden ammattitutkinto

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto | kemianteollisuus

Prosessiteollisuuden ammattitutkinon suoritettuasi tunnet kemianteollisuuden osaamisalan prosessit raaka-aineista lopputuotteeksi ja ymmärrät yksittäiset prosessivaiheet ja niissä tapahtuvat kemialliset reaktiot ja fysikaaliset vaikutukset. Osaat käyttää tuotantoprosessiin liittyviä ohjaus- ja automaatiojärjestelmiä sekä toimia häiriötilanteissa.

Huomioit turvallisuuden ja kestävän kehityksen näkökohdat jokapäiväisessä työssäsi. Tutkinnon suorittaneena hallitset kokonaisvaltaisesti työtehtävät omilla prosessin vastuualueillaan.

Koulutuksen aikana opit käyttämään prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraamaan prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoman, ohjaamaan ja säätämään työalueesi prosesseja.  Tutkinnon suoritettuasi osaat suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvittää mahdolliset häiriötilanteet. Saat myös valmiudet tehdä prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huolto- ja kunnossapitotehtäviä.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Pakollinen ammatillinen tutkinnon osa

  • Turvallinen työskentely ja toimiminen prosessiteollisuudessa 40 osp
  • Käynnissöpito prosessiteollisuudessa 35 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat

  • Kemianteollisuuden prosessien hallinta ja ohjaus 45 osp
  • Lisäksi 30 osp riippuen hakijan työpaikasta

Koulutuksen toteutus

Opintojen kesto 2 vuotta. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittaneena  voit työskennellä prosessiteollisuuden tuotantoprosessien työtehtävissä muun muassa kemian-, kemiantuote-, biotuote-, lääke-, biotuotanto-, elintarvike-, kumi- ja muoviteollisuudessa. Voit työllistyä ammattilaiseksi myös työnopastajan, pakkaus- ja varastoprosessien, laadunvalvonnan tai tuote- tai tuotannonkehityksen työtehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Prosessiteollisuuden ammattitutkinto | kemianteollisuus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa. Lisätietoja oppilaitoksen kotisivuilla.

Tutkinto / todistus

Prosessiteollisuuden ammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelijamaksu 250€. Kirjallisuus ja työkalut arviolta 200€. Omat työasut ja turvakengät arviolta 200€.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessiteollisuuden ammattitutkinto | kemianteollisuus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Arvoinnit
Prosessiteollisuuden ammattitutkinto | kemianteollisuus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Prosessiteollisuuden ammattitutkinto | kemianteollisuus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: