Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Oulun yliopisto | University of Oulu
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Kestävä kehitys vaikuttaa kaikkiin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintojen osa-alueisiin. Se huomioidaan materiaalivalinnoissa, suunnittelutehtävissä ja elinkaarianalyyseissä. Aihealue toistuu ja tulee pohdittavaksi erilaisissa tilanteissa, kun opetuksessa siirrytään opintojaksolta toiselle.

 • Oululainen rakennustekniikan diplomi-insinööriosaaminen on maailmanlaajuisesti tunnettua.
 • Rakennusala yhdistää kestävät rakenteet, tie- ja liikennetekniikan, korjausrakentamisen ja tuotannon automatisoinnin.
 • Uudenlaiset rakennusmateriaalit ja tietotekniset ratkaisut tuovat positiivisia haasteita.

Erittäin monipuolinen tekniikan ala

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan asiantuntijana opit uudenlaisista rakennusmateriaaleista ja rakentamisen teollistumisesta. Tietoteknisten ratkaisujen kehittyminen tuo alalle koko ajan lisää positiivisia haasteita.

Valmistuttuasi työnkuvaasi voi kuulua esimerkiksi rakennetun ympäristön, kuten rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien sekä teiden, väylien, vesihuollon verkostojen ja muun infrastruktuurin rakenteellinen ja taloudellinen suunnittelu. Ala kehittyy nopeasti, joten tarvetta on myös tutkimuksen ja tuotekehityksen osaajille.

Tutkinto-ohjelmassa voit valita kahden opintosuunnan, rakennesuunnittelun tai yhdyskuntatekniikan, väliltä. Suunnitteilla on myös kolmas opintosuunta, joka käsittelee rakentamisterveyttä ja elinkaarirakentamista.

Töitä julkisella ja yksityisellä sektorilla

Rakennesuunnittelun ja rakentamisteknologian asiantuntijana kasvat erikoisosaajaksi teräs-, puu- ja betonirakentamisen suunnittelussa. Oulusta valmistuneet rakennesuunnittelun diplomi-insinöörit ovat tunnettuja suurien siltojen, hallien ja muiden rakennusten suunnittelijoina.

Yhdyskuntatekniikan asiantuntijana saat perustiedot ja -taidot yhdyskuntien toiminnan perustana olevan infrastruktuurin suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja korjaamiseen. Voit myös suuntautua kaivostekniikkaan, jolloin siirryt diplomi-insinöörivaiheessa kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan asiantuntijana voit toimia erilaisissa rakennusalan asiantuntija-, kehittämis-, viranomais- ja johtotehtävissä sekä Suomessa että ulkomailla. Tyypillisiä työnantajia ovat infrastruktuuri- ja rakennusalan suunnittelutoimistot ja urakointiliikkeet, tie- ja rautatiesektorin hallinto sekä kuntien teknisestä toimesta vastaavat virastot.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

 • sillansuunnittelija
 • rakennusinsinööri
 • geotekninen suunnittelija
 • tuotantoinsinööri
 • ylitarkastaja
 • projektipäällikkö
 • tietomallikoordinaattori.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen hateaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

 • tekniikan kandidaatti
 • diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka täytä seuraavat tiedot: