Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Oulun yliopisto | University of Oulu
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
Itsenäiset maisteriohjelmat

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

  • Oululainen rakennustekniikan diplomi-insinööriosaaminen on maailmanlaajuisesti tunnettua

  • Rakennusala yhdistää kestävät rakenteet, tie- ja liikennetekniikan, korjausrakentamisen ja tuotannon automatisoinnin

  • Uudenlaiset rakennusmateriaalit ja tietotekniset ratkaisut tuovat positiivisia haasteita

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka kehittyvät nopeasti. Uudenlaiset rakennusmateriaalit, rakentamisen teollistuminen sekä tietoteknisten ratkaisujen kehittyminen tuovat alalle jatkuvasti positiivisia haasteita. Myös yhdyskuntien perusrakenteiden ylläpito sekä kasvava rakennuskanta tarjoavat monipuolisia tehtäviä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan diplomi-insinöörin työnkuvaan kuuluu rakennetun ympäristön rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien, teiden, väylien, vesihuollon verkostojen ja muun infran rakenteellinen ja taloudellinen suunnittelu. Nopeasti kehittyvä ala tarvitsee myös tutkimuksen ja tuotekehityksen osaajia.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma sisältää kaksi erillistä opintosuuntaa: rakennesuunnittelun ja rakentamisteknologian sekä vesi- ja yhdyskuntatekniikan.

Rakennesuunnittelu ja rakentamisteknologia tähtäävät erikoisosaamiseen rakenteiden suunnitteluun teräksestä, puusta ja betonista. Oululaiset rakennesuunnittelun diplomi-insinöörit ovat tunnettuja suurien siltojen, hallien ja muiden rakennusten suunnittelijoina.

Vesi- ja yhdyskuntatekniikka antaa perustiedot ja -taidot yhdyskuntien toiminnan perustana olevan infrastruktuurin suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja korjaamiseen.

Diplomi-insinöörin tutkinto antaa mahdollisuuden toimia erilaisissa rakennusalan asiantuntija-, kehittämis-, viranomais- ja johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Tyypillisiä työnantajia ovat infra- ja rakennusalan suunnittelutoimistot ja urakointiliikkeet, tie- ja rautatiesektorin hallinto sekä kuntien teknisestä toimesta vastaavat virastot.

Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla muun muassa:

  • siltasuunnittelija
  • rakennusinsinööri
  • geotekninen suunnittelija
  • työmaainsinööri
  • ylitarkastaja

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan maisteri, diplomi-insinööri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto | University of Oulu

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun yliopisto | University of Oulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopisto | University of Oulu

Pentti Kaiteran katu 1
90014 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka täytä seuraavat tiedot: