🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus

Pelastusopisto, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Video

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) / Pelastusopisto

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK / 240 op) antaa valmiudet pelastus- ja turvallisuusalalla toimivan organisaation esimies- ja johtotehtäviin sekä vahvaa ja soveltavaa ammattiosaamista edellyttäviin vaativiin asiantuntijatehtäviin. Tutkinto kestää noin neljä vuotta.

Tutkinnon painopisteet ovat pelastustoiminnan johtamisvalmiudet, riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen, onnettomuuksien ehkäisy ja varautuminen. Tämän lisäksi tutkinto antaa valmiudet hyvään hallintoon ja henkilöstöjohtamiseen.

Pelastusalan päällystötutkinnon (AMK) opetus järjestetään Pelastusopistossa Kuopiossa. Tutkinnonanto-oikeus on Poliisiammattikorkeakoululla. Tutkinnon voi suorittaa joko päivä- tai monimuoto-opintoina. Monimuoto-opintoihin hakijalla on oltava suoritettuina sekä pelastaja- että alipäällystötutkinnot.

Pelastusalan päällystön ammattikuvaus

Tutkinnon (AMK) suorittaneet työskentelevät pelastuslaitoksissa johtotehtävissä sekä pelastustoiminnan, onnettomuuksien ehkäisyn tai väestönsuojelun asiantuntijatehtävissä. Virkanimikkeitä ovat esim. pelastuspäällikkö, riskienhallintapäällikkö, aluepalopäällikkö, palotarkastaja, valmiuspäällikkö, palopäällikkö, palomestari ja asemamestari.

Pelastusalan päällystö voi työllistyä myös pelastusalan hallinnon tai opetuksen alueille, hätäkeskuslaitosten johtotehtäviin tai turvallisuusalalle.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Elokuussa

  • Lähiopetus
  • Kuopio

Hakeminen

Pelastajatutkintoon haetaan Pelastusopiston oman nettihaun kautta.
Koulutus ei ole mukana ammattikorkeakoulujen yhteishaussa. Hakuaika on kerran vuodessa.

Haku elokuussa 2024 alkavaan päivätoteutukseen (AMKN24) on 26.2.–15.3.2024.

  1. Vähintään 18-vuotias.
  2. Pohjakoulutuksena joko lukion oppimäärä, yo-tutkinto tai ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Tai aikaisemmin voimassa olleiden säännösten mukainen poliisitutkinto tai ulkomainen koulutus, joka antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin.
  3. Terveydentilalta ja toimintakyvyltä sopiva.
  4. B-luokan ajo-oikeus opintojen alkaessa.

Tutkinto / todistus

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Pelastusopisto
Hulkontie 83
70821 Kuopio

Pelastusopisto

Pelastusopisto on valtakunnallinen oppilaitos ja valtion virasto. Pelastusopisto suunnittelee ja toteuttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta, pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusta, siviilivalmiuden koulutusta, mukaan lukien varautuminen ja kansainvälinen pelastustoiminta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa ja toimii sisäministeriön...

Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu