Ammatillisen tutkinnon osat

Vammaisalan ammattitutkinto | tutkinnon osa | Vuorovaikutus ja kommunikointi

Pituus
6 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Pituus
6 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vammaisalan ammattitutkinto | tutkinnon osa | Vuorovaikutus ja kommunikointi

Vammaisalan ammattitutkinto | tutkinnon osa | Vuorovaikutus ja kommunikointi / Salon seudun ammattiopisto

Vuorovaikutus ja kommunikointi – tarvitsetko tärkeää osaamista työssäsi?

Oletko sitä mieltä, että oikeus vuorovaikutukseen ja kommunikointiin kuuluu jokaiselle? Jos ajattelet näin, niin Vuorovaikutus ja kommunikointi -koulutus on sinua varten. Kanssakäyminen toisten ihmisten kanssa, mahdollisuus osallistumiseen sekä tiedon välittäminen vaativat toimivaa kommunikaatiota, ja tähän ei kaikilla henkilöllä välttämättä ole mahdollisuutta. Hän tarvitsee siihen juuri sinun apuasi!

Opi menetelmiä kommunikoida puhevammaisen henkilön kanssa

Puhevammainen henkilö ei tule toimeen arjen kommunikaatiotilanteissa puheen avulla. Hänen voi olla vaikea tuottaa ja/tai ymmärtää puhetta. Eriasteiset kommunikaatiovaikeudet voivat olla synnynnäisiä ja liittyä esimerkiksi CP-oireyhtymään, kehitysvammaisuuteen, autismikirjon muotoihin tai lasten kehityksellisiin kielihäiriöihin.

Puhekyvyn ja kielelliset taidot voi myös menettää äkillisen tai etenevän neurologisen sairauden tai vamman seurauksena esimerkiksi muistisairaudessa, aivoverenkiertohäiriössä tai Ms-taudissa. Koulutuksessa opit menetelmiä, joilla edistät monipuolisesti vuorovaikutusta ja kommunikointia puhevammaisen henkilön kanssa.

Koulutuksen keskeisimmät sisällöt ovat:

  • vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin kehitysvaiheet
  • puhetta tukevat ja korvaavat kommunikaatiokeinot, esimerkiksi kuvien ja tukiviittomien käyttö arjen tilanteissa
  • selkokieli
  • aistien käyttäminen vuorovaikutuksen tukena

Opiskele monimuotoisesti oman työsi ohessa. Koulupäiviä on 1 kuukaudessa, mikä mahdollistaa opiskelun joustavasti työn ohessa. Koulutus on käytännön läheistä ja osaamistasi hankit myös työelämässä. Koulutukseen kuuluu itsenäinen kehittämistehtävä verkko-oppimisympäristössä.

Monipuolista osaamista eri-ikäisten kanssa työskentelyyn

Koulutuksessa täydennät omaa osaamistasi ja valmiuksia toimia niissä työtehtävissä, joissa edellytetään monipuolisia taitoja vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tukemisessa eri-ikäisten henkilöiden kanssa. Työpaikkasi voi olla työympäristö, jossa näitä taitoja tarvitaan esimerkiksi kehitysvamma-alalla, vanhustyössä, päiväkodissa tai koulussa.

Vuorovaikutus ja kommunikointi on yksi tutkinnon osa vammaisalan ammattitutkinnosta. Koulutuksen jälkeen voit sujuvasti suorittaa koko tutkinnon, josta voit valita joko henkilökohtaisen avustajan tai kehitysvamma-alan ohjaaja (AT) osaamisalan.

Koulutus antaa myös hyvät valmiudet jatko-opintoihin esimerkiksi puhevammaisten tulkiksi tai viittomakielen ohjaajaksi.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vammaisalan ammattitutkinto | tutkinnon osa | Vuorovaikutus ja kommunikointi, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Salo
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Vammaisalan ammattitutkinto, tutkinnon osa

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vammaisalan ammattitutkinto | tutkinnon osa | Vuorovaikutus ja kommunikointi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu