Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Opiskelukieli: suomi
Opintotuki: Kyllä
Koulutustyyppi: Ammatilliset perustutkinnot
Paikkakunta: Salo
Alkavat koulutukset
Salo Viimeinen hakuaika
18.3.2019  (suomi)
Yhteishaku / jatkuva haku
Joustavasti  (suomi)
Yhteishaku / jatkuva haku

Video

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut työskentelee eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa. Lähihoitaja toimii sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Hän kohtaa asiakkaat ja potilaat yksilöinä ja edistää toiminnallaan heidän terveyttään, toimintakykyään ja hyvinvointiaan. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi asiakkaan tai potilaan hoitoa, huolenpitoa ja kuntoutumista. Hän avustaa ja ohjaa asiakasta ja potilasta hyödyntäen työssään alan monipuolista tietoperustaa. Lähihoitaja työskentelee moniammatillisissa tiimeissä ja verkostoissa. Hän hyödyntää työssään kielitaitoaan ja kulttuurien tuntemustaan.

Lähihoitaja voi työskennellä mm. vuodeosastoilla, asumispalveluyksiköissä, sairaankuljetuksessa, päiväkodeissa, kotihoidossa, kuntoutuskodeissa. Työ voi olla päivä- tai vuorotyötä (myös työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana on vuorotyötä). Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutuksessa valitaan yksi osaamisala seuraavista

  • ensihoito
  • lasten ja nuorten hoito ja kasvatus
  • mielenterveys ja päihdetyö
  • sairaanhoito ja huolenpito
  • vammaistyö
  • vanhustyö

Koulutus sisältää kolme pakollisen tutkinnon osan, yhden valinnaisen osaamisalan sekä yhden valinnaisen tutkinnon osan opinnot. Tutkinto on valmis, kun kaikkien vaadittavien osien valmistava koulutus on suoritettu hyväksytysti ja tutkintosuoritukset on hyväksytty tutkintotilaisuuksissa. Tutkinnon vaatimusten mukainen osaaminen osoitetaan tutkintotilaisuuksissa.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Omaehtoinen koulutus on päätoimista opiskelua tai sivutoimista monimuoto-opiskelua työn ohessa. Myös oppisopimuskoulutus on mahdollista, työpaikalla oppimista täydennetään tietopuolisella koulutuksella Salon seudun ammattiopistossa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

4500 opiskelijaa | 20 koulutusalaa | 50 tutkintoa | työelämätyytyväisyys 4,5 (asteikko 1-5) Ammatillinen koulutus on avain työelämään ja ovi tulevaisuuteen! Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillisen osaamisen polkuja aikuisille ja nuorille sekä osaamisen kehittämisvälineitä...


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Arvioinnit

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Hae rikosseuraamusalan koulutukseen!

Haemme hyviä tyyppejä huolehtimaan yhteiskunnan, rikosseuraamusalan henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuudesta. Haku 2.1.−27.1.2019.