Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Santasport Lapin Urheiluopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Rovaniemi
Ammatilliset perustutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja tekee työtä kasvatus- ja ohjausalalla eri-ikäisten ihmisten parissa. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi nuorisotilat, iltapäiväkerhot, järjestöt tai erilaiset projektit, joissa luodaan mahdollisuuksia eri-ikäisten harrastus- ja vapaa-aikatoiminnalle.

Työtä tehdään yleensä kunnan, kansalaisjärjestön tai yksityisen yrityksen palveluksessa tai itsenäisenä ammatin harjoittajana. Työtä tehdään usein yhteistyössä kodin, koulun, sosiaalitoimen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Nuoriso- ja yhteisöohjaajalta vaaditaan vastuullisuutta, luotettavuutta, sosiaalista herkkyyttä sekä motivointi- ja empatiakykyä. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja osaa innostaa, ohjata, motivoida ja kasvattaa sekä järjestää tavoitteellista ja elämyksiä tuottavaa toimintaa. Tärkeänä tavoitteenasi on yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon sisältö

Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (140 – 145 osaamispistettä), joista pakollisten tutkinnon osien laajuus on 105 – 110 osaamispistettä ja valinnaisten tutkinnon osien laajuus on 35 – 40 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ohjaajuus
  • Ohjaus eri toimintaympäristöissä
  • Ohjauksen menetelmät

     
Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Projektitoiminnan ohjaus
  • Nuorten sosiaalinen vahvistaminen
  • Kerhotoiminnan ohjaus

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kustannukset

Lapin Urheiluopistossa tutkintoa suorittava opiskelija saa maksuttoman opetuksen, ateriat ja majoituksen kahden hengen huoneissa opiskelupäivinä. Kustannuksia opiskelijalle tulee opiskelumateriaalista, välineiden ja oppikirjojen hankinnasta, opintomatkoista sekä valinnaisaineiden mahdollisista lisäkustannuksista. Opiskelijalla on mahdollisuus saada valtion opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto

Pidätkö liikunnasta ja ihmisten kanssa työskentelemisestä? Haluatko tuottaa ja kokea liikunnallisia elämyksiä? Vai suunnitteletko tanssijan uraa? Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa monipuolisesti ammatillista peruskoulutusta sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutusohjelmia ja tutkintoja on runsaasti– valitse itsellesi sopivin! Lapin Urheiluopistossa on mahdollista suorittaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Santasport Lapin Urheiluopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Santasport Lapin Urheiluopisto

Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
santasport.fi

Arvioinnit

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.