Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatilliset perustutkinnot

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Talonrakentaja on rakennusalan monitaitoinen ammattilainen, jonka monipuolisiin tehtäviin voivat kuulua lähes kaikki talonrakennuksen ja betonirakentamisen työt. Hän työskentelee työmailla, joilla rakennetaan uutta tai peruskorjataan vanhaa. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä, itsenäistä työskentelyotetta ja myös hyvää fyysistä kuntoa. Talonrakentajat työskentelevät pääasiassa rakennusliikkeiden ja rakennustuoteteollisuuden palveluksessa.

Rakennusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 90 ja valinnaisia 55 osaamispistettä.

Talonrakennuksen osaamisalan suorittanut osaa tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä sekä osaa tehdä ulko- ja väliseinätyöt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen suunnitelmien ja asiakirjojen mukaan. Hän osaa käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja sekä toimii laatutietoisesti, oma-aloitteisesti sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkisesti.

Rakennusalan ammattilaiset vastaavat asuin-, työpaikka- ja vapaa-ajan tilojen ja rakennusten, liikenneverkkojen, erilaisten ympäristörakenteiden sekä vesihuoltoverkon ja energiahuoltoverkon uudisrakentamisesta ja jatkuvasta kunnossapidosta. Toiminta sijoittuu perinteisesti kotimaahan, mutta nykyisin yhä suurempi osuus on kansainvälistä toimintaa. Nykypäivän rakentajilla täytyy olla valmiudet työskennellä korjausrakennustyömaalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Hämeenkyrö
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Hämeenkyrö
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto

Kustannukset

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, oppikirjoista ja erilaisista opintoihin liittyvistä pakollisista mm. työturvallisuus- ja tulityökorttien suorituksista. Lisäksi lunastetaan käytettävät työkalut omakustannushintaan.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Hämeenkyrö
Taitokuja 3, PL 23
39101 Hämeenkyrö

Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Hämeenkyrö

Ammatti-instituutti Iisakki on osa Sasky koulutuskuntayhtymää ja se toimii kolmessa eri toimipisteessä; Hämeenkyrössä, Parkanossa ja Osaralla. Hämeenkyrön toimipisteessä voit opiskella automekaanikoksi, automaatioasentajaksi, kokiksi, koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi, prosessinhoitajaksi, putkiasentajaksi, sähköasentajaksi ja talonrakentajaksi. Ammatillisen perustutkinnon yhteydessä voit suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lisäksi Hämeenkyrössä on...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Hämeenkyrö ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu