AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Ei arviointeja

Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus

Ensihoitajana olet sairaalan ulkopuolisen ensihoitotyön asiantuntija. Hallitset ensihoitajan ja sairaanhoitajan osaamisen. 

Savonian ensihoitajakoulutuksessa opit toimimaan ammattitaitoisesti ensihoitajana. Opintojen aikana saat tarvittavat tiedot ja taidot, joiden avulla pystyt arvioimaan ja tekemään päätöksiä muuttuvissa ja toisinaan ennakoimattomissa ensihoitotyön tilanteissa. Opit hallitsemaan potilaan kokonaisvaltaisen hoidon vaihtuvissa työympäristöissä ja arvioimaan potilaan tilanteen ja hoidon tarpeen.  

Ensihoitajan tutkinto-ohjelma sisältää sairaanhoitajan (AMK) pätevyyden.

Työssäsi ensihoitajana arvioit äkillisesti sairastuneen tai vammautuneen henkilön tilan, käynnistät ja ylläpidät potilaan elintoimintoja ja näin parannat potilaan ennustetta. Jos potilaan tila sitä vaatii, kuljetat potilaan jatkohoitoon ja tarkkailet potilaan vointia sekä hoidat häntä kuljetuksen ajan. 

Valmistuttuasi olet ammattitaitoinen ensihoidon ja hoitotyön asiantuntija. Osaat soveltaa ja arvioida ensihoito- ja hoitotyön osaamistasi erilaisissa hoitotilanteissa. Hallitset myös ammatillisen työskentelyn johtamisen ja pystyt työskentelemään ensihoito- ja hoitotyön asiantuntijatehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Koulutuksen sisältö

Ensihoitajan koulutuksessa käytäntö ja teoriaopetus täydentävät toisiaan. Opinnot sisältävät lähiopetusta, etä- ja itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua ja ammattitaitoa edistävää harjoittelua.

Opintoihin kuuluva työelämälähtöinen tutkimus- ja kehittämistoiminta tukee työelämävalmiuksiesi kehittymistä. 

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua ja toteutuu pääsääntöisesti klo 8–18 välillä. Ammattitaitoa edistävä harjoittelu voi olla osin kolmivuorotyötä. Harjoittelua voi olla eripuolilla Suomea tai opiskelijan valinnan mukaan ulkomailla.

Opintosi etenevät vuositeemojen mukaisesti kohti ensihoidon ja hoitotyön asiantuntijuutta.

Ensimmäisenä vuonna perehdyt laajasti ammattialaan ja ensihoito- ja hoitotyön perusteisiin. 

Toisena opiskeluvuonna vahvistat kliinistä osaamistasi. Harjoittelet leikkaussalissa tai kirurgisella osastolla sekä mielenterveys- ja päihdehoitotyön ja lasten ja nuorten hoitotyön parissa.

Kolmantena opiskeluvuonna syvennät osaamistasi opiskelemalla perus- ja hoitotason ensihoitotyötä. Harjoittelet päivystyspoliklinikalla, teho-osastolla ja ambulanssissa perustasoista ensihoitotyötä. 

Viimeisenä opiskeluvuonna osaat soveltaa ja arvioida ensihoito- ja hoitotyön osaamistasi. Hallitset työn koordinoinnin, johtamisen ja itsenäisen työskentelyn ensihoito- ja hoitotyön asiantuntijana, myös kansainvälisesti. Harjoittelet ambulanssissa hoitotasoista ensihoitotyötä. Valintasi mukaan voit olla harjoittelussa myös sydänvalvontayksikössä, synnytyssalissa ja leikkaussalissa.

Ensihoitajan tutkinto-ohjelmassa päämäärä on, että opiskelijasta kasvaa ensihoidon ja hoitotyön asiantuntija, jolla on vahva ammattitaito. Koulutuksesta valmistuu ensihoidon ja hoitotyön arvo-, tieto- ja taitopohjan sisäistänyt, sisäiseen yrittäjyyteen suuntautunut ensihoitaja. 

Uramahdollisuudet

Uramahdollisuudet

Ensihoitajana voit työskennellä muun muassa ambulansseissa, sairaaloiden päivystysyksiköissä, teho-osastoilla tai muissa ensihoidon ja akuuttihoitotyön suunnittelu-, koulutus-, hallinto- ja kehittämistehtävissä tai yrittäjänä.

Työtehtäväsi voivat olla myös lääkärihelikoptereissa, erilaisissa johtotehtävissä esimerkiksi ensihoidon kenttäjohtajana ja erilaisilla nimikkeillä esimiestehtävissä. Osa tehtävistä vaatii tutkinnon suorittamisen jälkeen lisäopintoja.

Sairaanhoitajana voit toimia sosiaali‐ ja terveysalalla eri tehtävänimikkeillä. Sairaanhoitajana voit olla myös yrittäjä, edustaja, ohjaaja, hanketyöntekijä, tai esimerkiksi palveluvastaava. Sairaanhoitajana olet toteuttamassa ja kehittämässä yksilön, perheen ja yhteisön hoitotyötä, joka on terveyttä edistävää ja ylläpitävää, sairauksia ehkäisevää, parantavaa ja kuntoutumista edistävää työtä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu