AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus

Ensihoitajat työssään

Tervetuloa opiskelemaan hoitotason ensihoitajaksi Oulun ammattikorkeakouluun! Meillä opiskelet ensihoitotyön osaajaksi ja kehittäjäksi, ja saat myös sairaanhoitajan pätevyyden. Valmistuttuasi voit työskennellä perus- tai hoitotason ensihoitajana ambulansseissa tai sairaanhoitajana. 

Koulutuksen sisältö

Oamkissa ensihoidon opiskelu alkaa jo ensimmäisellä lukukaudella. Ensihoidon ja sairaanhoidon opinnot etenevät koko opiskeluajan rinnakkain, toisiaan täydentäen. Opiskelet itsenäisesti ja ryhmissä. Osallistut luennoille ja työpajoihin, teet verkkotehtäviä, perehdyt asioihin nauhoitteiden ja ensihoidon oppimispelin (mobiilisimulaatiot) avulla. Toimenpide- ja simulaatioharjoituksia on runsaasti. Osan opinnoista voit suorittaa projekteissa, ulkomailla opiskelijavaihdossa ja/tai kesäopintoina.

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana opit ensihoidon ja hoitotyön perusteet, opiskelet kirurgista ja kansansairauksien sairaanhoitoa, luonnontieteellisiä ja lääketieteellisiä aiheita sekä kriittisten tilanteiden hallintaa ja elvytystä. Lyhyt harjoittelu ambulanssissa on jo ensimmäisellä lukukaudella.

Toisen lukuvuoden aikana opit potilaan hoidon tarpeen arviointia, perustason ensihoitoa ja päivystyshoitotyötä. Perustason osaaminen varmistetaan lukuvuoden lopussa tasokokeella. Sen suorittaminen mahdollistaa joillakin hyvinvointialueilla sijaisuudet ja keikkatyön perustason ensihoitajana.

Kolmannen vuoden opintoihin kuuluu mielenterveys- ja lasten hoitotyötä sekä teho- ja anestesiahoitoa. Hoitotason ensihoidon, johtamisen ja viranomaisyhteistyön opinnot ajoittuvat kolmannelle ja neljännelle lukuvuodelle. Opiskelet myös vaativia erityistilanteita, esimerkiksi synnytysten ja vastasyntyneen ensihoitoa. Ennen valmistumistasi on laaja hoitotason ensihoidon loppukoe ja osaamisen näytöt.

Ensihoitajaopintoihin kuuluu lähes joka lukukaudella harjoittelua ambulansseissa, päivystys- ja teho-osastolla sekä muissa sairaanhoitoyksiköissä eri puolilla Suomea. Harjoittelussa teet vuorotyötä ja opit ammattitaidon lisäksi työelämätaitoja. Opiskelijoiden riittävä osaaminen varmistetaan opintojen aikana mm. lääketenteillä sekä ensihoidon ja sairaanhoidon tasokokeilla. Ensihoitotyön kehittämistaidot osoitetaan opinnäytetyöllä.

Ensihoitajan työ

Ensihoitajana teet vaativaa ja vastuullista työtä, sillä olet usein ensimmäinen terveysalan ammattilainen, joka hoitaa potilasta. Hoitotason ensihoitajana hallitset hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioinnin ja osaat antaa tehohoidon tasoista hoitoa sairaalan ulkopuolella. Vastaat hoito- ja konsultaatiopäätösten tekemisestä. Tarvittaessa osaat johtaa hoitoryhmää. Työhösi kuuluu myös potilaiden kiireetöntä hoidon tarpeen arviointia ja ohjausta. Pohjois-Suomessa korostuu itsenäinen päätöksenteko ja hoito pitkien ambulanssikuljetuksen aikana.

Ensihoitajana työskentelet osana päivystyspalveluja yhteistyössä hätäkeskuksen, terveydenhuollon ja sosiaalipäivystyksen, poliisin ja pelastuspalvelun kanssa. Toimit yleensä työparin kanssa: tutkitte potilaan, käynnistätte ja ylläpidätte peruselintoimintoja ja kohennatte tai lievitätte potilaan vointia ja tuette hänen läheisiään. Tilanteet ja potilaan tila voivat muuttua nopeasti. Ennakointi ja komplikaatioihin varautuminen kuuluvat ammattitaitoosi. Ensihoitajan työtehtäviin kuuluu myös hälytysajo.

Hoitotason ensihoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö. Saat valmistuttuasi kaksi tutkintonimikettä, ensihoitaja (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK). Ensihoitaja laillistetaan terveydenhuollon ammattihenkilöksi sairaanhoitajana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu