Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Ei arviointeja

Muotoilija (AMK) | palvelumuotoilu | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Muotoilija (AMK) | palvelumuotoilu | monimuotototeutus

Muotoilijan monimuotototeutus koostuu palvelumuotoilun ja graafisen suunnittelun opinnoista.

Savonian palvelumuotoilukoulutuksen sisältö perustuu ihmislähtöisten palveluiden kehittämisen kokonaisvaltaiseen näkemykseen, jossa teoria ja käytäntö yhdistyvät. Kestävä kehitys ja tulevaisuuslähtöinen ajattelu ovat kantavia teemoja palvelujen kehittämisessä.

Opintojen aikana opit suunnittelemaan ja kehittämään uusia palveluinnovaatioita monialaisissa tiimeissä hyödyntämällä muun muassa yhteiskehittämistä, luovia menetelmiä, erilaisia visualisointi- ja konkretisointitapoja sekä kokeellista työskentelyä.  

Palvelumuotoilijana osaamistasi voidaan hyödyntää laajasti, aloilla missä ihmiset kohtaavat fyysisesti tai virtuaalisesti. Työnkuvasi on hyvin monipuolinen, jossa käyttäjä on keskiössä.

Palvelumuotoiluosaamisessa korostuvat empatiataidot, asiakasymmärrys, aloitteellisuus, näkemyksellisyys ja tulevaisuuslähtöinen ajattelu. Opintoihin kuuluvissa työelämä- ja yritysprojekteissa pääset kehittämään liiketoimintaosaamistasi asiakastöiden kautta.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu palvelumuotoilun opinnoista sekä palvelumuotoilua tukevista graafisen suunnittelun opinnoista.

Opintosi koostuvat perusopinnoista, ammattiopinnoista, valinnaisopinnoista, työelämän projekteista sekä opinnäytetyöstä.

Merkittävä osa opinnoista toteutuu työelämä- ja yritysprojekteissa. Projekteissa teoria ja käytäntö yhdistyvät ja ymmärrys palvelumuotoilun merkityksestä asiakaslähtöisten palvelujen kehittämisessä lisääntyy. 

Harjoittelussa perehdyt työelämään ja saat valmiuksia erilaisten toimintatapojen ja työmenetelmien soveltamiseen. Harjoittelu tehdään joko projekti-, yrittäjä- tai työelämäharjoitteluna urasuunnitelmasi mukaisesti.

Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus kansainväliseen opiskelijavaihtoon tai voit suorittaa harjoittelusi ulkomailla.

Opiskelu tapahtuu monimuotoisesti lähiopetuksena, verkko-opintoina ja itsenäisenä opiskeluna.

Lähiopetus ja ohjaus ajoittuu arkipäiville klo 8.15–18 (tarvittaessa ja erikseen sovittaessa lauantaille) noin kerran kuukaudessa. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin.

Uramahdollisuudet

Muotoilualan työtehtäviin sijoittumiseen vaikuttavat muun muassa opintovalintasi ja verkostoitumisesi opintojen aikana. Urapolkuasi suuntaat ja vahvistat esimerkiksi projektien, harjoittelun ja opinnäytetyösi avulla. Tavoitteena on, että tunnistat muotoilualan tehtäväkentän mahdollisuudet ja omat vahvuutesi toimia muotoilijana muotoilun asiantuntijatehtävissä.

Valmistuttuasi voit toimia muotoilijana, joka työllistyy suunnittelupalveluja tarjoavaan muotoiluyritykseen, tai työtehtäväsi voivat olla teollisuuden, kaupan tai liike-elämän aloilla, joissa tarvitaan muotoiluasiantuntijoita. Sinusta voi tulla myös muotoilualan moniosaaja, jonka tehtävänkuvassa yhdistyvät poikkialaisuus ja luova suunnitteluosaaminen.

Tärkeä uramahdollisuus on oman osaamisen ja tuoteideoiden jalostaminen yritystoiminnaksi jo opintojen aikana. Osana koulutusta saat perustaidot toimia alan yrittäjänä valmistumisesi jälkeen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muotoilija (AMK) | palvelumuotoilu | monimuotototeutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Opiskelijatarinoita

Muotoilijat ovat kuin yhtä perhettä – Nicon tarina

Savonia-ammattikorkeakoulu

Itseoppinut graafisen suunnittelun töitä tehnyt Nico lähti kouluttautumaan muotilijaksi Savonia-ammattikorkeakoulussa. Lue tarkemmin Nicon ajatuksia opintojen varrelta!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muotoilija (AMK) | palvelumuotoilu | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu