Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

AMK-tutkinnot, päiväopinnot
3,5 (6 Arvioinnit)

Sosionomi (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Iisalmi
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Sosionomi (AMK) | päivätoteutus

Sosionomina olet hyvinvoinnin ja tasa-arvon edistäjä elämänkaaren eri vaiheissa.  

Savonian sosionomikoulutuksessa saat asiantuntevan ja työelämäläheisen osaamisen. Tunnet hyvinvointia ja inhimillistä turvallisuutta tuottavan palvelujärjestelmän, sosiaaliohjauksen ja sosiaali- ja terveysalan palveluiden tuottamisen muodot sekä varhaiskasvatuksen toimintaympäristöt. Osaat toimia moniammatillisessa yhteistyössä asiantuntijana.  

Työssäsi sosionomina olet elämänkaaren vaiheiden sekä eri asiakasryhmien ja työmenetelmien erikoisosaaja. Toimit eri ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa ja tuet heitä muuttuvissa elämäntilanteissa sekä arjen haasteissa.  

Sosiaalialan palveluja tuotetaan yhä asiakaslähtöisemmin ja moniammatillisemmin.  Asiakkaiden tarpeet huomioivat palvelut edellyttävät toimintojen yhteensovittamista, työnjaon tehokkuutta ja vaikuttavuuden huomioimista. 

Valmistuttuasi olet taitava sosiaalialan ammattilainen. Osaat uudistaa sosiaali- ja hyvinvointipalveluja sekä kehittää yhteisöllisiä ja osallistavia toiminta- ja tukimuotoja eri väestöryhmien tarpeisiin – ihmisläheisesti, eettiset seikat ja asiakkaan tarpeet huomioiden!

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista.  

Ensimmäisenä opiskeluvuotena hankit perusosaamisen sosiaalialan tietoperustasta asiakastyössä ja perehdyt alan ammattietiikkaan.  

Toisena opiskeluvuotena syvennät osaamistasi asiakaslähtöiseen työhön ja perehdyt sosiaalialan työmenetelmiin erilaisissa työympäristöissä.  

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena vahvistat ammatillista osaamistasi varhaiskasvatuksen, palveluohjauksen tai rikosseuraamusalan osaajana. Lisäksi hankit, sovellat ja syvennät tutkimuksellista kehittämis-, yhteiskunta- sekä johtamisosaamistasi.  

Opetuksessa vaihtelevat lähiopetus, verkko-opiskelu, simulaatiot, projektit ja ammattitaitoa edistävät harjoittelut. Opintojen aikana on kolme kymmenen viikon mittaista harjoittelujaksoa. Osana opintojasi pääset osallistumaan myös alan tutkimus- ja kehittämistoimintaan.  

Opiskelussa ja oppimisessa korostetaan yhteistoiminnallisuutta ja itseohjautuvuutta; näitä taitoja tulet tarvitsemaan myös sosionomina toimiessasi.  

Opintojen alkaessa opiskelija laatii yhdessä oman opettajatuutorin kanssa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jossa huomioidaan myös aiemmin hankittu osaaminen. 

Uramahdollisuudet

Sosionomiksi valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus työskennellä palveluohjauksen ja kasvatuksen asiantuntijana kuntien, yritysten ja järjestöjen palveluksessa.

Työpaikkasi voi olla esimerkiksi varhaiskasvatuksen työympäristö, koulu, nuorisotyö, palvelu- ja / tai päiväkeskus ja erilaiset asumisyksiköt, kotipalvelu, lastensuojelun toimipisteet, työvoiman palvelukeskus, kansaneläkelaitos, kriminaalihuolto, järjestöt, vakuutuslaitokset, sekä hoiva- ja palveluyritykset.

Sosionomi voi toimia asiantuntijana tai kehittämis- ja esimiestehtävissä moniammatillisesti verkostoituneissa varhaiskasvatus- ja sosiaali- sekä terveyspalveluissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosionomi (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,5

Perustuu 6 arviointiin
Kirjoita arviointi
3/5
Tiina
06 joulu 2016
Uudistettu opetussuunnitelma hakee vielä muotoaan

Mielenkiintoista ja monipuolista osaamista eri sosiaalialan kentiltä tarjoava sosionomikoulutus antaa mahdollisuudet työskennellä ihmisten kanssa kaikissa elämänkaaren eri vaihe...

Näytä kokonaan
3/5
PK
19 touko 2016
Erilaisia kursseja

Koulutuksessa odotan tulevia Varhaiskasvatuksen opintoja, koska ne ovat syyni opiskeluun AMK:ssa.

4/5
Nunnu
19 touko 2016
Sosionomiksi Iisalmessa

Iisalmen kampus on mukavan kokoinen ja ilmapiiriltään lämmin. Opetus on monipuolista ja osaavaa sekä hyvin työelämälähtöistä. Kannattaa hakea!

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu