TELMA | Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus

Suomen Diakoniaopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Ammatillinen koulutus
Helsinki
marker Hakuaika käynnissä

Alkavat koulutukset
Helsinki
Jatkuva haku

Helsinki
Syksy
Mies ojentaa pullaa asiakkaalle

TELMA | Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus

TELMAn tavoitteena on itsenäisen asumisen valmiudet tai työelämässä toimimisen taidot.

TELMA on suunnattu erityisen paljon henkilökohtaista tukea ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissa tarvitseville nuorille ja aikuisille.

Koulutus toteutuu opiskelijan omassa asuin- tai arjen ympäristössä. Koulutus vahvistaa erityisesti opiskelijan vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja sekä arjen osallisuutta.

TELMA-koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja kehittää opiskelijan itsenäisen elämän valmiuksia kotona, työssä ja yhteiskunnassa. Koulutus vahvistaa erityisesti opiskelijan vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja sekä arjen osallisuutta.

TELMAssa opiskelija saa tietoa erilaisista työ- ja opiskelumahdollisuuksista sekä vapaa-aikaan, asumiseen ja harrastuksiin liittyvistä asioista.

Koulutukseen kuuluu opiskelua paitsi luokassa, myös työpaikoilla, työkeskuksissa ja tutustumiskäynneillä esimerkiksi yhteiskunnan palveluihin tai harrastuksiin. Opiskelu liitetään myös jokaisen henkilökohtaiseen arkeen ja asumiseen.

Koulutuksen aikataulu

Opiskelu ja sen kesto suunnitellaan yksilöllisesti ja opiskelijan tarpeiden pohjalta. Jokaiselle opiskelijalle tehdään koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS ja vaativan erityisen tuen suunnitelma.

Suunnitelmassa huomioidaan opiskelijan henkilökohtaiset tarpeet ja tavoitteet opintojen ajalle. Jokaisen opiskelijan kanssa pohditaan myös mielekästä jatkosuunnitelmaa.

Koulutus kestää opiskelijan tarpeen mukaisesti yhdestä vuodesta kolmeen vuoteen. Mikäli telma-opiskelija tarvitsee opintojen aikana aamu- ja iltapäivätoimintaa, hänen on hyvä kääntyä oman kunnan vammaistyön perhe- ja sosiaalipalvelujen puoleen. Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen on kotikunnan vastuulla. Käytännössä näissä järjestelyissä auttaa esimerkiksi oma sosiaalityöntekijä.

Koulutuksen sisältö

Ammatillisen toimintakyvyn vahvistaminen 0-25 osp
Opiskeluvalmiuksen vahvistaminen 0-15 osp
Työelämään valmentautuminen 0-20 osp
Muut valinnaiset koulutuksen osat 0-20 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta TELMA | Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Telma-koulutus on suunnattu erityisen paljon henkilökohtaista tukea ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissa tarvitseville nuorille ja aikuisille.

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu sovitaan yksilöllisesti. 

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta TELMA | Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, erilaisia valmentavia koulutuksia ja palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tarjoamme lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. Oma oppisopimustoimisto hoitaa kaikki oppisopimuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Suomen Diakoniaopisto yhteystiedot

Suomen Diakoniaopisto

Alppikatu 2 A
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.sdo.fi

Arvioinnit
TELMA | Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta TELMA | Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus täytä seuraavat tiedot: