🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kansanopistot

Teatterilinja

Pituus
9 kuukautta
Pituus
9 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Teatterilinja

Näyttämölinja

Paukkulan Teatterilinja on lukuvuoden mittainen kansanopistotason koulutus, joka antaa opiskelijalle valmiuksia hakea teatteri- ja taidealan korkeakouluopintoihin sekä taidekentällä toimimiseen. Opinnot on suunnattu 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille, jotka haluavat kehittyä taiteen tekemisen taidoissa ja etsiä omaa ääntään taiteen tekijänä.

Teatterilinjan opetus koostuu päiväopetuksesta ja opiskelijoiden muodostaman ensemblen valmistamista esityksistä. Sisällöissä korostuvat näyttelijäntyö, teatteritaidot, tutkiva asenne, toiminnan kestävyys, taiteellinen ajattelu ja opiskelijan henkilökohtainen kasvu taiteen tekijänä.

Opetuksesta ja linjan toiminnasta vastaa teatteripedagogi Esko Korpelainen (TeM). Korpelainen on pitkään esittävän taiteen vapaalla kentällä toiminut taiteilija, joka opetustyössään painottaa feministisen pedagogiikan arvoja. Tuntiopettajina teatterilinjalla vierailee muita teatteri- ja esittävän taiteen ammattilaisia.

NÄYTTELIJÄNTYÖ TAI OHJAAJANTYÖ

Teatterilinja tarjoaa opiskelijalle kaksi suuntautumisvaihtoehtoa: näyttelijäntyö tai ohjaajantyö. Osa opinnoista toteutuu yhteisinä. Opiskelijapaikkoja näyttelijäntyössä tarjotaan 6-12, ohjaajantyössä 2-4. Muutokset määrissä ovat mahdollisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teatterilinja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Teatterilinjalle haetaan hakuikkunan aikana. Seuraava hakuikkuna on 6.3.-25.8.2023, jolloin haetaan lukuvuodelle 2023-2024. Opetus alkaa maanantaina 4.9.2023.

Hakuprosessi koostuu kolmesta osasta:

hakulomake
ennakkotehtävät
haastattelu

Hakulomake ja ennakkotehtävät julkaistaan tällä sivulla hakuajan alkaessa 6.3.2023. Hakijat kutsutaan yksilöhaastatteluihin kesä- ja elokuussa. Haastattelu toteutetaan etähaastatteluna.

Kustannukset

OPINTOMAKSU on 3 670 €/lukuvuosi eli 408 €/kk. Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä. (Ilman majoitusta, aamiaista ja päivällistä opintomaksu on 3370 €/lukuvuosi eli 374 €/kk.)

Kurssi on KELA:n  opintotukikelpoinen, minkä lisäksi asuntolassa asumiseen voi hakea yleistä asumistukea. Tämän lisäksi opintomaksuihin voi hakea opintoseteliavustusta. Lue lisää kouluttajan sivuilta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teatterilinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto
Paukkulantie 22
50170 Mikkeli

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan osaamiskeskus, koulutuksen järjestäjä sekä jatkuvan oppimisen kasvattajayhteisö. Suomen Nuoriso-opisto järjestää kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa nuoriso- ja yhteisöohjaajan sekä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisaloilla monipuolisissa oppimisympäristöissä. Kansanopistona koulutustarjontaan sisältyy teatteritaiteen näyttämölinja, liikunnanohjauksen peruskurssi sekä monipuolinen...

Lue lisää oppilaitoksesta Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu