🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Laboratoriotekniikka | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, paikassa Tampere
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Insinööri (AMK) | Laboratoriotekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Laboratoriotekniikan insinöörikoulutuksessa opiskelet kemiallisen analytiikan, laiteanalytiikan sekä bioteknologian osaajaksi. Tutkinto-ohjelma tarjoaa laaja-alaisen luonnontieteellisen perusosaamisen. Voit suunnata opintojasi esimerkiksi soveltavaan analytiikkaan, ympäristö- tai bioteknologiaan. Teorian lisäksi opintoihin kuuluu käytännönläheistä laboratoriotyöskentelyä, analyysimenetelmien kehitystyötä sekä laadunhallintaa. Opiskelet myös ongelmanratkaisutaitoja ja kokonaisuuksien hallintaa.

Laboratoriotekniikan insinöörinä sinulla on laaja-alainen osaaminen laboratorioanalytiikan, laadunvalvonnan sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen tehtäviin.

Koulutuksen sisältö

Ensimmäinen opiskeluvuosi painottuu matemaattis-luonnontieteelliseen perusosaamiseen ja laboratorioteknisen alan tuntemiseen. Ensimmäisen vuoden jälkeen osaat toimia oppimis- ja toimintaympäristöissä. Osaat käyttää viestintä- ja tiedonhankintataitoja sekä matemaattis-luonnontieteellistä osaamistasi ammattiopintojen pohjana. Osaat työskennellä turvallisesti laboratoriossa noudattaen annettua ohjeistusta ja tehdä ohjatusti perusanalyysejä.

Toisen vuoden jälkeen osaat yleisimmät biokemialliset, mikrobiologiset, synteettiset ja kemialliset analyysimenetelmät ja osaat käyttää keskeisimpiä laboratorioanalyysilaitteita. Osaat myös soveltaa osaamistasi työelämässä.

Kolmannen vuoden jälkeen osaat työskennellä laboratoriossa projektityöryhmän jäsenenä ja itsenäisesti toteuttaa, suunnitella ja kehittää laboratorioanalyysejä käyttäen kemian ja bioteknologian analyysimenetelmiä. Laajennat osaamistasi esimerkiksi bioteknologiaan, ympäristöteknologiaan sekä soveltavaan analytiikkaan. Perehdyt laboratorion toiminnan suunnitteluun ja laadunhallintaan. Syvennät osaamistasi laboratoriotyön erikoisosaamisalueilla oman kiinnostuksesi mukaan.

Neljännen vuoden jälkeen osaat soveltaa osaamistasi työelämässä. Osaat suunnitella ja toteuttaa työelämästä saadun tutkimus- ja kehittämishankkeen ja raportoida sen opinnäytetyön muodossa. Kehität tutkivaa työotettasi ja kriittistä suhtautumistasi tutkittuun tietoon opinnäytetyöprosessin aikana.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu