Sivuston käyttötapa: Mobiili

Insinööri (AMK) | Laboratoriotekniikka | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Tampere
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Laboratoriotekniikka | päivätoteutus

Laboratoriotekniikan insinöörikoulutuksessa opiskelet kemiallisen analytiikan, laiteanalytiikan sekä bioteknologian osaajaksi. Tutkinto-ohjelma tarjoaa laaja-alaisen luonnontieteellisen perusosaamisen. Voit suunnata opintojasi esimerkiksi soveltavaan analytiikkaan, ympäristö- tai bioteknologiaan. Teorian lisäksi opintoihin kuuluu käytännönläheistä laboratoriotyöskentelyä, analyysimenetelmien kehitystyötä sekä laadunhallintaa. Opiskelet myös ongelmanratkaisutaitoja ja kokonaisuuksien hallintaa.

Laboratoriotekniikan insinöörinä sinulla on laaja-alainen osaaminen laboratorioanalytiikan, laadunvalvonnan sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen tehtäviin.

Ensimmäinen opiskeluvuosi painottuu matemaattis-luonnontieteelliseen perusosaamiseen ja laboratorioteknisen alan tuntemiseen. Ensimmäisen vuoden jälkeen osaat toimia oppimis- ja toimintaympäristöissä. Osaat käyttää viestintä- ja tiedonhankintataitoja sekä matemaattis-luonnontieteellistä osaamistasi ammattiopintojen pohjana. Osaat työskennellä turvallisesti laboratoriossa noudattaen annettua ohjeistusta ja tehdä ohjatusti perusanalyysejä.

Toisen vuoden jälkeen osaat yleisimmät biokemialliset, mikrobiologiset, synteettiset ja kemialliset analyysimenetelmät ja osaat käyttää keskeisimpiä laboratorioanalyysilaitteita. Osaat myös soveltaa osaamistasi työelämässä.

Kolmannen vuoden jälkeen osaat työskennellä laboratoriossa projektityöryhmän jäsenenä ja itsenäisesti toteuttaa, suunnitella ja kehittää laboratorioanalyysejä käyttäen kemian ja bioteknologian analyysimenetelmiä. Laajennat osaamistasi esimerkiksi bioteknologiaan, ympäristöteknologiaan sekä soveltavaan analytiikkaan.Perehdyt laboratorion toiminnan suunnitteluun ja laadunhallintaan. Syvennät osaamistasi laboratoriotyön erikoisosaamisalueilla oman kiinnostuksesi mukaan.

Neljännen vuoden jälkeen osaat soveltaa osaamistasi työelämässä. Osaat suunnitella ja toteuttaa työelämästä saadun tutkimus- ja kehittämishankkeen ja raportoida sen opinnäytetyön muodossa. Kehität tutkivaa työotettasi ja kriittistä suhtautumistasi tutkittuun tietoon opinnäytetyöprosessin aikana.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. Monialaisuus ja monimuotoisuus ovat TAMKin ominaispiirteitä. Koulutuksessa ja kehittämishankkeissa eri alojen osaamisia yhdistellään luovasti ja rohkeasti. TAMK keskittyy toiminnoissaan hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Katso vastaavia oppilaitoksia Lataa...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kuntokatu 3
33520 Tampere

Arvioinnit

Insinööri (AMK) | Laboratoriotekniikka | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele talonrakentajaksi!

Opiskele rakennusalan perustutkinto – hae koulutukseen jatkuvassa haussa!