AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Rakennustekniikka | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, paikassa Tampere
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Insinööri (AMK) | Rakennustekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelmassa voit painottaa opintosi talonrakennustekniikkaan, rakennustuotantoon, infrarakentamiseen tai kiinteistönpitotekniikkaan ja korjausrakentamiseen. Rakennusteknisten ja matemaattis-luonnontieteellisten opintojen ohella koulutuksessa painotetaan tietoteknisiä taitoja, ympäristön huomioon ottamista sekä valmiutta yrittäjyyteen ja kansainvälisyyteen. Lisäksi opiskellaan alalla tarvittavia johtamis- ja viestintätaitoja.

Rakennustekniikan insinöörinä sinulla on valmiudet toimia rakennustekniikan, rakennustuotannon ja kiinteistöjen ylläpidon monipuolisissa työtehtävissä. Rakennusinsinöörit työskentelevät muun muassa suunnittelussa, tuotekehityksessä, rakennustuotteiden markkinoinnissa ja myynnissä, rakennustyömailla tuotantotehtävissä, kiinteistöjen ylläpidon tehtävissä sekä viranomaistehtävissä esim. rakennustarkastajina.

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelman osaamisperustainen opetussuunnitelma antaa sinulle perusvalmiudet rakentamisen eri osa-alueisiin kahden ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Kahden viimeisen vuoden aikana syvennät tietojasi eri opintosuuntien osaamiskokonaisuuksissa, joissa perehdytään muun muassa digitalisaation hyödyntämiseen rakentamisessa.

Sisältö

Talonrakennustekniikan opintosuunnassa osaamisesi painottuu talonrakennuskohteiden rakennesuunnitteluun nykyaikaisia atk-ohjelmia käyttäen. Opintoihin kuuluvat myös perustiedot rakennussuunnittelusta, tuotantotekniikasta, talousasioista ja rakennusten teknisistä järjestelmistä.

Rakennustuotannon opintosuunta valmentaa sinut talonrakennusprojektien toteuttamisen johtamiseen. Opinnoista saat valmiudet aikataulujen, kustannusten, laadun, työmaatekniikoiden sekä sopimusten ja hankintojen hallitsemiseen niin uudis- kuin korjausrakentamisessa.

Infrarakentamisen opintosuunnassa osaamistasi kasvatetaan laaja-alaisesti liikenneväylien, erilaisten maa- ja vesirakenteiden, perustusten, vesihuoltoverkostojen sekä ympäristörakenteiden suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon liittyen.

Kiinteistönpitotekniikan ja korjausrakentamisen opintosuunta perehdyttää sinut rakennusten ylläpitoon. Opit tunnistamaan rakennusten korjaustarpeita, suunnittelemaan korjauksia ja toimimaan korjaushankkeissa. Saat myös valmiuksia kiinteistönhoitoon ja asunto-osakeyhtiöiden hallintoon.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu